MediaPublic
Joi, 24 August 2017 00:29      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Creează sculpturi din materiale folosite.

Duminică, 01 Ianuarie 2017 09:40
Monden
Creează sculpturi din materiale folosite.

 La prima vedere, capacele roţilor de la automobile sunt doar niște chestii care protejează janta și într-un sfîrșit ajung la gunoi. Dar cum se spune englezeşte: gunoiul unuia e comoara altuia. Și acest principiu i se potrivește perfect artistului britanic care și-a construit o carieră de succes prin reciclarea aripilor și transformarea lor în sculpturi.

Capacele de roţi transformate în opere de artă. Scopul lor tradițional poate că este să protejeze roțile unei mașini, dar pentru Ptolemy Elrington, aceste discuri mici sunt perfecte pentru sculpturi – în special de animale.

Artistul spune ca  "Oamenii cred că un capac nu e decît un capac, dar de fapt acestea sunt făcute din diferite tipuri de plastic, sunt foarte versatile, au toate formele și lucrurile diferite cu care te poți juca. Asta fac şi eu în linii mari: mă joc în timp ce lucrez."

Face ajustări în studioul său. După ce a studiat arta și designul în anii 1980, lucrează independent ca sculptor. De obicei evită utilizarea fotografiilor, desenelor sau modelelor ca bază a lucrărilor sale. În schimb, se lasă ghidat de forma capacelor înşişi.

Uneori e surprins pentru că există unele elemente în material care într-un fel devin dominante și îi oferă un anumit caracter, iar alteori  de cît de dificil poate fi, cîteodată poate petrece toată ziua lucrînd doar asupra unui mic detaliu fără a-l putea face corect.

Unele creații le poate termina într-o zi. La altele însă, lucrează săptămîni întregi.


A creat sute de sculpturi.O singură piesă atinge în medie 1000 de euro. Prețul depinde de cantitatea de timp investit în lucrare. Unele pot costa pînă la 40 de mii de euro.Cutreieră şi astăzi străzile în căutare de materiale pe care să le includă în capodoperele sale – și continuă să strîngă capace găsite în drum spre studioul său din Brighton.

Colecția sa cuprinde sute de exemplare. Le sortează după brand, dimensiune, material și formă. Mai primește şi capace cadou de la prieteni și familie.


Artistul incorporează de asemenea cărucioare vechi de cumpărături și piese de mașini în lucrările sale. Reciclarea este o parte integrală a muncii sale.

Ptolemy Elrington este un maestru al învierii materialelor vechi.


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Astăzi este ziua poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu Creează sculpturi din materiale folosite. A pictat  un capitol din istoria artei Un bucatar de  mare talent Leon Löwentraut un nume demn de cunoscut Celebritati la festivalul de la Hof Creatori de thriller-e  in Germania Regizorul Quentin Tarantino plănuieşte să se retragă după încă două filme, pentru a deveni romancier O schimbare reusita


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 15 C°
Bălţi 14 C°
Edineţ 15 C°
Cahul 16 C°

Curs valutar


Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus