MediaPublic
Marţi, 22 August 2017 08:11      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie Interviu Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Promotor al oamenilor creativi

Duminică, 15 Ianuarie 2017 10:40
Interviu
Promotor al oamenilor creativi

 Christoph Backes e director de proiect la Centrul German de excelenţă pentru industriilor culturale şi creative. Peste 600 de candidaţi din Germania au rivalizat pentru titlul de pioneri culturali şi creativi naţionali. Premiul? Un curs de instruire individualizată timp de un an, organizat de Christoph Backes.Societatea are nevoie oameni creativi. De ce?

Christoph Backes

Avem nevoie de creaţie, datorită capacităţii de a gândi diferit. Astfel îi putem aduce în mediul nostru, cel al ne-creativilor. Să ne amintim de alegerile din Berlin. Reclamele au fost plictisitoare. Se puteau face mai bine. Reclamele creative pot face viaţa mai frumoasă.

 intrebare

Credeţi că reclamele creative pot promova cu interes valorile democratice?

Christoph Backes

Sigur că da. Avem nevoie de ele pentru a reînventa societatea şi a o face vizibilă şi conştientă.

intrebare

Cum daţi valoare acestei activităţi? Cum sunt stabilite preţurile creativităţii?

Christoph Backes

Este dificil. Preţurile depind de pieţile în care se desfăşoară. Dar totul începe de la idee, de unde porneşte, cât de multă valoare i se dă. Şi evident, este important ca guvernul să accepte ideile tale ieşite din comun. Şi să te ajute.

intrebare

Care ar fi, de exemplu, preţul ?

Christoph Backes

Depinde de nivelul de creativitate. Unde doreşti să ajungi?

intrebare

Să luăm în calcul că lucrez în faţa camerei de filmat.

intrebare

Dar cum se poate afla valoarea creativităţii?

Christoph Backes

Depinde de abiliatea de a folosi creativitatea şi de a-ţi conduce afacerea. Este simplu. Ceea ce te face de succes este acelaşi lucru care îţi aduce eşec. Principalul proces constă în dublicarea ideii. Doar nu propui de fiecare dată noi idei. Doar le reînnoieşti. Dacă ai propune idei noi în fiece zi, ar fi o problemă. Este mai bine să propui o idee, pe care să continui să o îmbunătăţeşti. Din punct de vedere economic este simplu: propune o idee şi apoi dubleaz-o.

 intrebare

Eu am multe idei noi. Dar cum aţi spus, trebuie să fie doar o idee bună, care să fie dezvoltată în continuu. Există o serie de artişti ca Jeff Koons, Damien Hirst, care sunt foarte populari. Şi care nu sunt săraci. Cum procedaţi, de obicei, căutaţi persoane creative sau îi instruiţii pe cei cu capacităţi de creaţie?

Christoph Backes

Desigur, noi căutăm persoane capabile care îşi pot dezvolta creativitatea şi pot creea ceva cu adevărat deosebit. Dacă este cu adevărat ager şi poate aduce ideea la un nivel ce ar uimi piaţa, şi care ar putea fi un generator de idei de schimbare în societate.

intrebare

Vorbiţi de interconexiune creativă? Ce înseamnă aceasta?

Christoph Backes

Dacă aveţi multe idei, implementarea fiecărei idei noi vă costă bani. Dacă investiţi în continuu, vă costă timp, energie şi nu reuşiţi să le implementaţi pe toate. Procesul de dublare a ideei, de a o vinde de două ori este la fel unul creativ. Şi această creativitate dă un imbold propriei creativităţi peentru a schimba mişcarea. Este foarte simplu.

intrebare

Vorbiţi despre abilitatea de a spune nu?

Christoph Backes

Desigur, trebuie să înveţi să spui nu. Este un lucru important pe care trebuie să îl însuşească orice antreprenor. Să se oprească de a fi prea creativ şi să înceapă să ajute alţi oameni.

sursa dw,de


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Promotor al oamenilor creativi Un medic cu litera mare Cum sa tii pasul cu timpul si sa -ti faci o cariera Fotograf din indemnul inimii Universul lui Wolfgang Becker Houellbeqc are o pozitie clara Filosoful care regândește istoria Africii Luptă impotriva schimbarilor climatice


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 17 C°
Bălţi 14 C°
Edineţ 14 C°
Cahul 16 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.003 MDL
1 USD = 17.8649 MDL
1 RUB = 0.3029 MDL
1 RON = 4.5769 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus