MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:02      RSS RSS
Home Politic Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Dodon, despre numirea lui Munteanu la Apărare: Nu schimb hârb pe oală spartă

Duminică, 01 Ianuarie 2017 06:06
Politic
Dodon, despre numirea lui Munteanu la Apărare: Nu schimb hârb pe oală spartă

 Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunță că nu-l va numi pe Valeriu Munteanu în funcția de ministru al Apărării. El a dat de înțeles că Munteanu „nu corespunde cerințelor care sunt necesare funcției date”. Declarația a fost făcută aseară în cadrul emisiunii TV „Acces Direct”.

 

Eu nu am obișnuința să schimb hârb pe oală spartă. De azi înainte niciun ministru nu va fi numit în funcție dacă nu corespunde cerințelor care sunt necesare funcției date. Ministrul Apărării trebuie să fie un militar care să cunoască foarte bine cum funcționează acest minister, care ar fi bine să aibă deja și experiență în cadrul ministerului și să fie acceptat de colectiv”, a precizat Dodon.

Șeful statului a mai spus că nu exclude că ar putea să-i propună prim-ministrului un candidat pentru această funcție.

Amintim că preşedintele Igor Dodon a semnat decretul privind demiterea Ministrului Apărării, Anatol Şalaru în ziua de 27 decembrie.

Câteva minute în urmă am semnat decretul privind demisia din funcție a ministrului de faimă proastă Șalaru. Îi mulțumesc lui Mihai Ghimpu pentru acest demers și îi sugerez să o facă și în raport cu ceilalți miniștri liberali din cabinetul actual", a scris el atunci.

Totodată, liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunțat că pentru funcția de ministru al Apărării va fi propus actualul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu.

Ministrul Mediului susține că Dodon este obligat să-l numească la Apărare, în acest sens Partidul Liberal va sesiza Curtea Constituțională „pentru clarificări”.

Actualul președinte al Republicii Moldova este dominat de o paradigmă de gândire sovietică, unde ministrul Apărării trebuia să fie neapărat militar. Timpurile când miniștrii Apărării erau preocupați în mod special de cadența pasului de defilare la militari, de luciul țevilor de la tanc și a cataramelor de la centurile militarilor a trecut, astăzi sarcinile sunt altele, la fel ca și abordările... Vom pregăti o sesizare a Curții Constituționale de interpretare a Constituției, pentru a clarifica și pentru domnul Dodon întinderea mandatului președintelui în acest domeniu și doar după o Hotărâre în acest sens a CC, trebuie să-i fie propus președintelui, pentru numire, un nou ministru al Apărării, altfel polemica acidă (și extrem de dăunătoare) la această temă va izbucni de fiecare dată când va apărea necesitatea (politică) de a schimba un ministru”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.

sursa deschide.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Decizii legislative Dodon, despre numirea lui Munteanu la Apărare: Nu schimb hârb pe oală spartă Validarea alegerilor prezedentiale de catre CC Nicolae Nucă, fostul consul al RM  in Italia, Bologna   retinut Nemulțumit de  Brega și Fusu  Politicile  privind controlul tutunului,  discutate de Parlament. Mult ravnita  functie de Procuror- opiniile lui Igor Dodon si Adrian Candu Va renunta la conducerea PSRM Rezultate alegeri 100%! Diferența dintre Igor Dodon și Maia Sandu este de circa 70 de mii de voturi


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus