MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:07      RSS RSS
Home Politic Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Validarea alegerilor prezedentiale de catre CC

Marţi, 13 Decembrie 2016 17:06
Politic
Validarea alegerilor prezedentiale de catre CC

 După validarea de către Curtea Constituțională a mandatului lui Igor Dodon, președintele ales spune că va solicita președintelui Parlamentului, premierului și președintelui CCM, ca inaugurarea sa oficială să aibă loc cât mai curând. În orice caz, potrivit legislației, Igor Dodon trebuie să depună jurământul nu mai târziu de data de 28 decembrie, când se împlinesc 45 de zile din ziua alegerii. În acest mod, în seara de Revelion moldovenii vor fi felicitați deja cel de-al cincilea președinte al țării. Se pare însă că Igor Dodon este nerăbtător, iar astfel a rostit „o parte din discurs” chiar la briefingul susținut astăzi.

Vreau să aduc mulțumiri cetățenilor, pentru votul de încredere pe care mi l-au acordat. Eu voi face tot posibilul și vă promit că nu vă voi dezamăgi. Am avut un an destul de dificil, dar eu sunt ferm convins că voi face tot posibilul ca anul 2017 să fie un an mai bun, cu rezultate concrete pe care le va simți fiecare cetățean al Republicii Moldova”, a menționat președintele ales.

În cadrul briefingului, Igor Dodon s-a arătat convins că „tergiversarea” validării mandatului său, a avut loc datorită faptului că oponenții săi politici „au întins la maxim” termenul de intrare a sa în funcție. „Eu, încă odată, vreau să-mi exprim convingerea că această tergiversare a fost făcută intenționat cu scopul ca guvernarea să reușească să promoveze anumite reforme antipopulare, cum ar fi numirea procurorului general, deschiderea Oficiului NATO, reforma de pensionare și altele. Dar această perioadă s-a finalizat. Astăzi, Curtea Constituțională a confirmat votul legal al majorității cetățenilor Republicii Moldova”, a mai menționat președintele ales.

Potrivit lui Igor Dodon, astăzi seara sau mâine dimineața va lua legătura cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, premierul Pavel Filip și și președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, „pentru a discuta și a cere ca ziua de învestire să aibă loc cât mai rapid”. „Eu sper că nu vor fi tergiversări cel puțin aici”, a mai spus Dodon, menționând că despre decizia luată privind data inaugurării va anunța ulterior.

realitatea.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Decizii legislative Dodon, despre numirea lui Munteanu la Apărare: Nu schimb hârb pe oală spartă Validarea alegerilor prezedentiale de catre CC Nicolae Nucă, fostul consul al RM  in Italia, Bologna   retinut Nemulțumit de  Brega și Fusu  Politicile  privind controlul tutunului,  discutate de Parlament. Mult ravnita  functie de Procuror- opiniile lui Igor Dodon si Adrian Candu Va renunta la conducerea PSRM Rezultate alegeri 100%! Diferența dintre Igor Dodon și Maia Sandu este de circa 70 de mii de voturi


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus