MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:02      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

A pictat un capitol din istoria artei

Duminică, 11 Decembrie 2016 12:55
Monden
A pictat  un capitol din istoria artei

 Pictorul bitanic David Hockney e unul dintre cei mai de succes artiști ai zilelor noastre și unul dintre cei mai importanți exponenţi ai curentului Pop-art. Din numeroasele sale creații colorate, probabil că cea mai celebră este seria de piscine care le-a pictat trăind în LA în anii 60. Anul acesta a fost la tîrgul de carte din Frankfurt si-a prezenta cea mai recenta creatie.


Tîrgul de carte din Frankfurt: o apariție a unuia dintre granzii din lumea artei: pictorul britanic David Hockney. Noua sa carte, prezentată recent, este de asemenea foarte importantă: "David Hockney:A Bigger Book" –o monografie monumentală.
Hockney a lucrat asupra cărții împreună cu editorul său încă din ianuarie. E o înregistrare exhaustivă a unei cariere artistice care se întinde pe parcursul a 60 de ani.

Titlul face aluzie la una dintre cele mai cunoscute opere ale artistului de 79 de ani: tabloul unei piscine numit "A Bigger Splash."
David Hockney s-a născut în 1937 în orașul englez Bradford. A studiat arta în Bradford și Londra și în anii 60 s-a mutat în Los Angeles. Acolo a creat picturi deadpan inspirate în mare parte din viața sa. Fotografia a fost baza tablourilor sale de "piscină' și "scenă domestică"  - care au adus faima mondială artistului.

Operele lui valorează milioane de euro pe piața de artă. Recentele sale creații înfățișează viața de țară din ținutul său natal Yorkshire.

S-a întors să trăiască în Marea Britanie cîțiva ani în urmă, schimbînd soarele permanent din California pentru varietatea celor patru anotimpuri.

Unul din secretele succesului lui Hockney este deschiderea sa spre schimbare și utilizarea noilor media. A creat artă cu Polaroid, fotocopii și aparate fax.

Cel mai recent a descoperit iPadul și aplicațiile sale pentru artiși. A fost primul artist renumit care a folosit noua metodă pentru a crea întregi expoziții.

Noua monografie enormă a lui David Hockney este pe piață doar într-o ediție limitată de 9000 de exemplare – și costă 2000 de euro. Pentru editorul Taschen Verlag, "este de asemenea un tribut unuia dintre cei mai influenți artiști ai zilelor noastre.

David Hockney spune că nu tinde să trăiască în trecut, și că, lucrînd asupra cestei cărți, a înțeles cîte a făcut de fapt. A scris, sau mai degrabă, a PICTAT, un capitol în istoria artei.Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Astăzi este ziua poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu Creează sculpturi din materiale folosite. A pictat  un capitol din istoria artei Un bucatar de  mare talent Leon Löwentraut un nume demn de cunoscut Celebritati la festivalul de la Hof Creatori de thriller-e  in Germania Regizorul Quentin Tarantino plănuieşte să se retragă după încă două filme, pentru a deveni romancier O schimbare reusita


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus