MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:41      RSS RSS
Home Politic Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Nicolae Nucă, fostul consul al RM in Italia, Bologna retinut

Duminică, 11 Decembrie 2016 12:35
Politic
Nicolae Nucă, fostul consul al RM  in Italia, Bologna   retinut

 Nicolae Nucă, fost consul al Moldovei la Bologna, Italia, rechemat în 2013 din funcţie pentru încălcări grave în activitatea consulatului, a fost reținut de către SIS și Procuratura Anticorupție.

După ce a fost rechemat, Nucă nu a rămas pe drumuri. La începutul anului 2014 a devenit şef al Departamentului relaţii cu presa din cadrul Direcţiei Afaceri Consulare a MAEIE.

Potrivit procurorilor, reținerea lui Nicolae Nucă are legătură cu reținerea lui Veaceslav Filip și ține de facilitarea eliberării actelor pentru cetățenii de origine arabă care se află pe teritoriul Republicii Moldova.

Realitatea.md amintește că Nucă a fost numit consul general al Republicii Moldova la Bologna în 2009.

Acesta a fost rechemat din funcție în octombrie 2013. Viceministrul de Externe de Valeriu Chiveri spunea atunci că decizia a fost luată ca urmare a unor încălcări grave depistate în activitatea diplomatului moldovean.

Presa a scris că mai mulți cetățeni din Republica Moldova aflați la muncă în Italia s-au plâns că atunci când au nevoie de traducerea şi legalizarea unui act, consulul Nicolae Nucă le direcţionează actele spre serviciile unei agenţii de traduceri din Roma, care ar apartine unui moldovean şi care aplică taxe duble.

sursa realitatea.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Decizii legislative Dodon, despre numirea lui Munteanu la Apărare: Nu schimb hârb pe oală spartă Validarea alegerilor prezedentiale de catre CC Nicolae Nucă, fostul consul al RM  in Italia, Bologna   retinut Nemulțumit de  Brega și Fusu  Politicile  privind controlul tutunului,  discutate de Parlament. Mult ravnita  functie de Procuror- opiniile lui Igor Dodon si Adrian Candu Va renunta la conducerea PSRM Rezultate alegeri 100%! Diferența dintre Igor Dodon și Maia Sandu este de circa 70 de mii de voturi


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus