MediaPublic
Joi, 24 August 2017 00:29      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Un bucatar de mare talent

Vineri, 09 Decembrie 2016 12:51
Monden
Un bucatar de  mare talent

 Pe parcursul ultimilor ani, mișcarea spre o dietă vegană e tot mai populară. Asta înseamnă fără carne, pește, lactate sau alte produse de origine animală. Ghidul restaurantelor gurme Gault Millau a oferit cinelor vegetariene o mare încurajare încoronîndu-l pe bucătarul german Andreas Krolik ca fiind unul dintre cei mai buni bucătari ai țării, pentru astfel de bucate. Pe parcursul ultimilor 2 ani. Acesta a servit un meniu total vegetarian la restaurantul său din Frankfurt.

Aici Andreas Krolik se simte în largul său. Echipa sa spune că bucătarul german are gusturi superbe, nu doar în mîncare – dar și în muzică.

În 2015, Andreas Krolik a devenit bucătarul șef în retaurantul ''Lafleur'' din Frankfurt. Și-a cîștigat prima stea Michelin în 2005. A început să primească recenzii bune de la criticii gastronomici și acum a fost numit Bucătarul Anului din Germania. Telefonul său pare să nu se mai contenească de sunat zilele astea.
 Krolik a ajutat la sporirea credibilității legumelor ca mîncare pentru gurmanzi. În fiecare dimineață, acesta se duce la angrosist după produse proaspete. E obsedat de calitate. În 2014, a fost unul dintre primii bucătari de top care a oferit un meniu vegetarian gurmand. O pătrime din clienții săi optează pentru acesta.

Meniul său de toamnă include un fel de mîncare cu chimen dulce, morcovi și napi în sos cald de morcovi, cu ulei de portocale, spumă verde, hasmațuchi, yuzu fermentat și Quinoa crocant. O provocare pentru bucătăria tradițională gurmandă.

Natura joacă un rol important în viața lui Krolik. Metoda sa preferată de a se relaxa este să se ducă în fiordurile Norvegiei. Dar de obicei este atît de ocupat încît trebuie să se mulțumească cu o plimbare în parc. Natura, pentru el, înseamnă relaxare și inspirație în același timp. Krolik a crescut în estul Germaniei. Afirmă că și-a dezvoltat flerul pentru arome fiind copil și petrecîndu-și timpul în natură.
E considerat un expert în pește. E foarte atent atunci când îl gătește. Iar în timpul său liber este și un mare pasionat de pescuit.
Restaurantul ''Lafleur'' este situat în centrul Frankfurtului. Decorul e simplu și elegant, iar atmosfera este relaxantă.

Într-un contrast complet, în bucătărie muzica rock răsună la intensitate maximă iar activitatea e în toi.

Lui Andreas Krolik îi place să folosească produse locale. Acum,  în meniu e foarte populara  șaua de cerb:
Se servește așa roz, cu o crustă de brioșă iute, varză roșie și suc de varză roșie, răchițele, bureți de toamnă marinați, napi, cremă de bureți de toamnă și bulion de vînat, servit cu ravioli umpluți cu ficat organic de gîscă și carne de căprioară înăbușită.

Andreas Krolik este Bucătarului Anului în Germania. Dar cu siguranță că nu se va opri aici. 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Astăzi este ziua poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu Creează sculpturi din materiale folosite. A pictat  un capitol din istoria artei Un bucatar de  mare talent Leon Löwentraut un nume demn de cunoscut Celebritati la festivalul de la Hof Creatori de thriller-e  in Germania Regizorul Quentin Tarantino plănuieşte să se retragă după încă două filme, pentru a deveni romancier O schimbare reusita


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 15 C°
Bălţi 14 C°
Edineţ 15 C°
Cahul 16 C°

Curs valutar


Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus