MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:29      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Leon Löwentraut un nume demn de cunoscut

Luni, 05 Decembrie 2016 18:56
Monden
Leon Löwentraut un nume demn de cunoscut

 Pictorul german Leon Löwentraut devine cu pași repezi un superstar în lumea artei contemporane. Are doar 18 ani și unii îl numesc viitorul Pablo Picasso. Oricum, acesta face impresie cu tablourile sale expresive și colorate.

Mânuiește pensula cu mare talent – suntem în atelierul dub Düsseldorf al lui Leon Löwentraut. Care se întîmplă să se afle în pivnița părinților săi. Aici acesta își creează multrîvnitele sale tablouri.

O dependență care produce tablouri colorate, abstracte, expresive, ba chiar sălbatice. Criticii de artă au comparat stilul lui Löwentraut cu cel al lui Picasso. Lui nu-i place această comparație. Löwentraut a început să picteze pe pînză la frageda vîrstă de 7 ani. La 15 ani, a început să-și prezinte lucrările. Majoritatea au titluri în engleză, precum ‚Evening with Friends‘, sau ‚Yellow Mask‘ sau ‚Faces‘ – un motiv pe care-l găsește în special fascinant.

Lucrările sale par să găsească ecou la toată lumea. Ultimele sale expoziții din Hamburg și Basel au vîndut toate biletele în cîteva minute. Și pe întregul glob, din Singapore şi pînă în Londra sau Munchen, galeriile îl invită pe tînărul pictor german. Dar unii critici consideră că succesul operei lui Löwentraut este doar unul de moment.

Și totuşi, tablourile lui Löwentraut se vînd cu un preț cu 4 sau cinci cifre. Celebrități precum Samu Haber din trupa de rock finlandeză Sunrise Avenue sunt printre clienții acestuia.

Toată această atenție și succes l-ar putea face cu ușurință să deraieze pe un tînăr artist ca Löwentraut. Așa că acesta încearcă să petreacă mult timp cu prieteni care nu au nicio legătură cu lumea artei.

În iulie, Löwentraut a terminat liceul. Printre altele, atestatul său spune că a fost apreciat cu nota 7 la arte. A depus actele la prestigioasa Academie de Arte din Düsseldorf, unde au studiat pe vremuri Joseph Beuys și Andreas Gursky.

Leon Löwentraut marturiseste "Din păcate, nu am intrat la Academia de Arte din Düsseldorf. Dar nicio problemă, Baselitz a fost respins de șapte ori. Iar astăzi, lucrările sale sunt printre cele mai căutate și mai scumpe lucrări din lume. Și mai sunt academii de artă... în Londra, New York, și în alte părți unde îmi voi depune dosarul."

Este evident că acestui tînăr nu îi lipsește încrederea în sine. La moment, lucrările sale sunt expuse la New York. Ar vrea ca întreaga lume să-i cunoască arta. Pînă acum, lui Leon Löwentraut i-a reușit acest lucru, și continuă cu sîrguință să lucreze la tablourile sale. 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Astăzi este ziua poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu Creează sculpturi din materiale folosite. A pictat  un capitol din istoria artei Un bucatar de  mare talent Leon Löwentraut un nume demn de cunoscut Celebritati la festivalul de la Hof Creatori de thriller-e  in Germania Regizorul Quentin Tarantino plănuieşte să se retragă după încă două filme, pentru a deveni romancier O schimbare reusita


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus