MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:29      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură Lege şi Justiţie Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Eduard Rudenco, avocatul lui Veaceslav Platon a fost citat la CNA

Luni, 05 Decembrie 2016 11:29
Lege şi Justiţie
Eduard Rudenco, avocatul lui Veaceslav Platon a fost citat la CNA
noi,md

 Avocatul Eduard Rudenco este cercetat în cadrul unei cauze penale, fiind bănuit de trafic de influență. Dosarul pe numele acestuia a fost pornit în primăvara acestui an, de către Inspectoratul de Poliție Ialoveni, fiind acum transmis la Centrul Național Anticorupție.

Confirm că în gestiunea organului de urmărire penală al CNA este o cauză penală, pornită de Inspectoratul de poliţie Ialoveni pe faptul traficului de influenţă comis de către un avocat. În cadrul acestui dosar, persoana a fost citată, conform legii, pentru a fi audiată”, a declarat ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, pentru Realitatea.md, fără a ne oferi alte detalii.

Am încercat să vorbim și cu reprezentanții Inspectoratul Ialoveni însă și aceștia ne-au comunicat doar faptul: ”Cauza penală a fost pornită pe fapt”.

Totodată, surse ale Realitatea.md din cadrul Ministerului de Interne ne-au comunicat că Eduard Rudenco ar fi pretins, în perioada anilor 2014-2015, de la doi clienți de-ai săi, cercetați pentru trafic de droguri, sume de bani de 15 mii și 14 mii de euro pentru a le rezolva cazul.

Aceștia însă au fost condamnați, cerând să le fie returnați banii. Ca urmare, Rudenco le-ar fi întors doar câte 5 mii de euro (10 mii în total), cei doi adresându-se la poliție.

Eduard Rudenco nu a răspuns la telefon pentru a comenta cazul.

Vedeți mai jos copia citației:

sursa doc: moldnews.md

 Articolul 326. Traficul de influenţă (Cod Penal)


   (1) Pretinderea, acceptarea sau primirea, personal sau prin mijlocitor, de bani, titluri de valoare, servicii, privilegii, alte bunuri sau avantaje, pentru sine sau pentru o altă persoană, de către o persoană care are influenţă sau care susţine că are influenţă asupra unei persoane publice, persoane cu funcţie de demnitate publică, persoane publice străine, funcţionar internaţional, pentru a-l face să îndeplinească sau nu ori să întîrzie sau să grăbească îndeplinirea unei acţiuni în exercitarea funcţiei sale, indiferent dacă asemenea acţiuni au fost sau nu săvîrşite,
    se pedepseşte cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

 

 suesa realitatea.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Șeful de la DOS a primit 30 de zile de arest Eduard Rudenco, avocatul lui Veaceslav Platon a fost citat la CNA Procedura de obrtinere a certificatului de moștenitor pentru succesori, simplificată Despre reținerea Consulului General al Republicii Moldova la Istanbul Un sistem judiciar pe care mi-l doresc: modelul austriac 6 candidați la funcția de procuror general.  Urmează să fie ELIBERAT chiar din sala de judecată- spune avocatul Dezvaluiri incendiare in dosarul Filat Someri si actionari bancari in Moldova


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus