MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:10      RSS RSS
Home Politic | Economic Social Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Dosarul produselor alterate

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2016 09:11
Social
Dosarul produselor alterate

 Șeful Direcţiei educaţie, tineret şi sport al sectorului Rîşcani al capitalei, Andrei Grosu, și adjunctul acestuia, Dumitru Vatavu, au primit câte 30 de zile de arest în Penitenciarul nr.13. Măsura preventivă în privința acestora a avut loc la solicitarea procurorilor, cei doi fiind reținuți de rând cu alți 16 funcționari, șefi și reprezentanți ai unor companii în dosarul licitațiilor trucate în sectorul Educației, cunoscut ca dosarul produselor alterate.

Mandatele de arest preventiv pe numele celor doi au fost liberate acum câteva minute de magistrații Judecătoriei Buiucani.

Tot astăzi, contabilul șef al Direcției educație, tineret și sport al sectorului Rîșcani al capitalei, Maria Cușnir, a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile, magistrații luând în considerare faptul că femeia are un copil minor la întreținere.

Tot azi, instanța a emis 20 de zile de arest pentru șeful secției Siguranța Alimentelor din cadrul Ministerului Apărării, reținut în cadrul dosarului, Tatiana Jigău, angajata unui SRL implicat în dosarul licitațiilor trucate va sta 25 de zile în Penitenciarul nr.13, iar pe numele lui Viorel Galașanușeful unei firme alimentare, a fost eliberat mandat de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Realitatea.md amintește că magistrații s-au expus ieri în privința șefei Direcției educație tineret și sport a sectorului Centru, Ala Vîrlan, care va sta în Penitenciarul nr. 13 din capitală timp de 30 de zile. De asemenea, magistrații Judecătoriei Buiucani au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile și pentru Svetlana Balean, jurist în cadrul DETS a sectorului Botanica, dar și pentru reprezentanții a două companii, care ar fi implicate în dosar, printre care și Ghenadie Nicorici, care apare în înregistrările audio publicate de CNA

 

Menționăm că în total au fost reținute 18 persoane. Potrivit procurorilor, o parte dintre bănuiţi şi-au recunoscut vina şi au dat declaraţii în privinţa altor persoane.

sursa realitatea,md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Gripa se face simtita Barcelona întotdeauna  te atrage Anul 2017, anul cocoşului de foc. Topinamburul, misteriosul cartof care reglează glicemia Cine a acumulat mai multe voturi la scrutinul transnistrean Lucruri uimitoare Din 2017, vârsta de pensionare va fi majorată la bărbați până la 65 de ani, iar la femei - 62 de ani! Pensiile vor fi calculate după o formulă nouă Dosarul produselor alterate Decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus