MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 15:58      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social Ştiinţă şi Cultură Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

In ajutor celor in dificultate dupa accidente

Joi, 17 Noiembrie 2016 11:25
Ştiinţă şi Cultură
In ajutor celor in dificultate dupa accidente

 Pare a fi science-fiction: ar putea oamenii paralizați să învețe să meargă din nou, cu ajutorul unei perechi de bretele robotizate pe picior? Multi devin paraplegici după un accident de mașină grav. Perspectiva de a petrece restul vieții sale într-un scaun cu rotile i-a venit ca un șoc mare. 

Și totuși, după 20 de ani într-un scaun cu rotile, învață să meargă din nou - cu ajutorul unui exoschelet. Pentru ca aceasta să funcționeze, semnalele nervoase nu trebuie să fie blocate complet la nivelul picioarelor unui pacient. Electrozii de pe piele ridică acești stimuli slabi, care sunt apoi procesați de un calculator. Motoare mici pe glezne, genunchi și șolduri amplifică mișcările slabe. Studiile inițiale arată că, după trei luni de antrenamente, gama de mișcare, puterea și coordonarea pacientului au crescut semnificativ. Obiectivul pe termen lung este obținerea independenței în viața de zi cu zi. 

Chirurgul Mirko Aach - el însuși un paraplegic - supraveghează partea germană a studiului exoscheletului. El a fost primul care l-a testat - pe sine  însuși  la Clinica Bergmannsheil Bochum: 
Munca profesională a lui Aach în sala de operație nu este atât de diferită de cea a colegilor săi. Pacienții săi sunt de asemenea paraplegici. Ei au adesea reactii foarte ambivalente, la un medic într-un scaun cu rotile.

Grație unui scaun cu rotile special, Dr. Aach poate efectua o intervenție chirurgicală fără dificultate. Cu asistența tehnică, e capabil să ducă o viață normală la muncă. 

Nu este încă posibil să fie vindecate traumele majore ale maduvei spinarii, sau de a restabili pe deplin mobilitatea inițială pentru mulți pacienți. Chiar daca oamenii de știinta și cercetătorii medicali din intreaga lume au lucrat la problema aceasta ani de zile. Dar cu exoscheletul, unii paraplegici pot cel puțin să spere că într-o zi vor simți minunea de a merge din nou. Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Savantii in apararea Terrei Show în noaptea dintre ani. Atmosferă de sărbătoare la Orhei și Bălți O adevarata fantezie arhitecturala Arta din carti vechi Bradul regal  Noutati de la Festivalul DOKfilm In ajutor celor in dificultate dupa accidente Despre Iasi ROBERT FICHEUX , omul căruia ROMÂNIA îi datorează graniţele


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus