MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:38      RSS RSS
Home Politic | Economic Social Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”

Joi, 17 Noiembrie 2016 10:18
Social
Decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”

 Pompierul Ivan Nogailîc, decedat la datorie în cadrul incendiului de săptămâna trecută din sectorul Ciocana al capitalei, a fost decorat post-mortem de președintele Nicolae Timofti cu Ordinul „Ștefan cel Mare”. Decretul prezidențial a fost semnat astăzi la recomandarea Guvernului.

Potrivit decretului, Ivan Nogailîc, sergent major al serviciului de salvare, a fost decorat „pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu și pentru curajul, bărbăția și spiritul de sacrificiu, manifestate la salvarea de vieți omenești în timpul unui incendiu, produs în municipiul Chișinău”.

Realitatea.md amintește că pompierul Ivan Nogailîc și-a pierdut viața în incendiul care a izbucnit la 11 noiembrie, la un depozit din sectorul Ciocana al capitalei. Bărbatul s-a aflat în depozit mai mult de 40 de minute, timp în care colegii i-au schimbat buteliile cu oxigen, însă, din păcate acesta a decedat.

Salvatorul în vârstă de 28 de ani era soț și tată a doi copii și a activat în cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din anul 2009, ultima funcție fiind cea de șef echipă al Postului salvatori și pompieri al Centrului republican de intervenție operativă al SPC SE, în grad de sergent major al serviciului salvare.

Ieri Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor material în valoare de 100 de mii lei pentru familia pompierului decedat. Totodată, ajutor material în valoare de 10 mii de lei va fi oferit la alți 6 pompieri care au avut de suferit în urma acestui caz.

sursa realitatea.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Gripa se face simtita Barcelona întotdeauna  te atrage Anul 2017, anul cocoşului de foc. Topinamburul, misteriosul cartof care reglează glicemia Cine a acumulat mai multe voturi la scrutinul transnistrean Lucruri uimitoare Din 2017, vârsta de pensionare va fi majorată la bărbați până la 65 de ani, iar la femei - 62 de ani! Pensiile vor fi calculate după o formulă nouă Dosarul produselor alterate Decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus