MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:30      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe Sport Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Denis Vieru, felicitat de ministrul Zubcu

Luni, 14 Noiembrie 2016 21:31
Sport
Denis Vieru, felicitat de ministrul Zubcu

 Campionul european la judo Denis Vieru a fost primit la Ministerul Tineretului şi Sportului de către Victor Zubcu.

Sportivul a venit cu medalia de aur, cucerită în Israel la competiţia rezervată judocanilor de până la 23 de ani. Victor Zubcu anunţat că după acest succes Vieru va beneficia de majorarea bursei lunare.

"Orice rezultat sportiv în dependenţă de performanţă obţinută se răsfrânge asupra bursei sportive. Dacă până acum beneficia de 5.000 de lei lunar, acum va primi 7.000. La sfârşitul fiecărui an are loc şi premierea sportivilor pentru rezultatele obţinute", a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu. 

sursa publika.md

"A fost o mândrie să fiu primit de domnul ministru. El mi-a spus toate detaliile şi m-am emoţionat. A fost şocat de premii", a mărturisit judocanul Denis Vieru. 

"Unicul om, judocanul Vieru Denis care foarte bine s-a încadrat în ierarhia mare a de sportivi seniori. În judo aceasta este una dintre cele mai mari probleme", a spus Veaceslav Bacal, antrenorul lui Denis Vieru. 

Judocanul în vârstă de 20 de ani va fi premiat şi de Guvern cu suma de 13.000 de lei.

"De sărbătorit nu cred. O să fiu cu gândul să lucrez mult, să obţin şi alte medalii, să fiu într-un tonus plin de energie şi pozitiv", a mai spus Denis Vieru.

"Cu siguranţă sunt mulţumit pentru medalia de aur, care nu este prima. Este o tradiţie la judoul moldovenesc. Acum Denis Vieru a demonstrat ca judoul lucrează, este pe calea corectă", a precizat preşedintele Federației Moldovenești de Judo, Andrei Globan. 

În anul 2016 Denis Vieru a cucerit 3 Cupe Mondiale la nivel de juniori, iar la seniori a câştigat Supercupa Spaniei şi a ocupat locul 3 la Cupa Europeană din Serbia. 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Gala FIFA Lucas Silva a revenit pe teren, după o pauză de opt luni cauzată de probleme cardiace Gaţcan, cel mai bun fotbalist al anului Partida suspendată Denis Vieru, felicitat de ministrul Zubcu Andy Murray: Sunt foarte mândru. Să fii primul jucător al lumii este foarte, foarte greu Stanislav Reniţă  va participa la una dintre cele mai prestigioase gale K-1 Frank de Boer  nu mai e  la Internazionale Milano. Federația Națională de Fotbal va avea o emblemă nouă


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus