MediaPublic
Joi, 24 August 2017 00:24      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu Externe Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Al 45 -lea Presedinte al SUA

Miercuri, 09 Noiembrie 2016 17:48
Externe
Al 45 -lea Presedinte al SUA

 Americanii au votat! Candidatul republicanilor în cursa prezidențială, Donalt Trump, este noul președinte al Statelor Unite ale Americii. După o noapte istorică, acesta a ieșit în fața mulțimii cu primul discurs în calitate de președinte.

„Vă mulțumesc. Îmi cer scuze că v-am făcut să așteptați. M-a sunat Hillary și m-a felicitat. Hillary este cea care a luptat foarte mult timp și am o recunoștință față de serviciul acesteia. Acum democrații și republicanii trebuie să se unească într-o singură națiune. E momentul!”, a declarat Donald Trump.

Totodată, republicanul a promis să fie președintele tuturor americanilor: „Cei care în trecut nu m-ați susținut, mă adresez vouă pentru ajutorul vostru pentru a ne putea uni. Nu a fost o campanie prezidențială, ci mai degrabă o mișcare, o unitate între femei și bărbați. Vă promit că acest Guvern își va servi cetățenii. Vom începe sarcina urgentă de a reconstrui țara. Avem un potențial enorm și va fi foarte frumos. Fiecare va avea ocazie să-și realizeze propriul potențial. Țara noastră nu va mai fi uitată”.

Noul președinte al SUA a ținut neapărat să-și mulțumească familia pentru susținerea acordată, menționând că America va avea una dintre cele mai puternici economii din lume.

„Vom reconstrui străzi, spitale, întreaga infrastructură. Ne vom ocupa de veteranii noștri. Au fost atât de loiali și momentele pe care le-am petrecut cu ei sunt memorabile. Avem un mare plan economic, vom avea cea mai puternică economie din lume. Ne vom înțelege cu toate națiunile din lume. Nu există un vis prea mari, există provocari. Nu ne vom face compromisuri. Trebuie să luăm în mâini destinul țării noastre. Vreau să spun lumii întregi, că vom fi foarte cinstiți cu toată lumea, vom căuta limbaj comun, nu conflict”.

Donald Trump are 70 de ani și este om de afaceri și politician. Acesta s-a născut în Jamaica Hospital în familia cu cinci copii aunui invstitor imobiliar.

În primul său discurs, candidata democrată în alegerile prezidențiale desfășurate marți în SUA, Hillary Clinton, și-a exprimat miercuri speranța că republicanul Donald Trump, care a câștigat scrutinul, va fi un președinte de succes pentru toți americanii și că acesta trebuie să construiască o Americă care să fie plină de speranță, incluzivă și generoasă, informează Agerpres.ro.

''Noaptea trecută [marți noaptea] l-am felicitat pe Donald Trump și m-am oferit să lucrez cu el în numele țării noastre. Sper că el va fi un președinte de succes pentru toți americanii', a spus Clinton, în fața echipei sale de campanie și sutelor de susținători ai săi strânși în sala de conferințe a unui hotel din Manhattan, New York.

Ea a estimat că rezultatele alegerilor de marți, de care s-a declarat ''dezamăgită, sunt unele dureroase''. ''Acesta nu este rezultatul pe care l-am dorit și pentru care am muncit din greu și îmi pare rău că nu am câștigat aceste alegeri pentru valorile pe care le împărtășim și viziunea pe care o avem pentru țara noastră'', a continuat Hillary Clinton.

Hillary Clinton a subliniat că statul de drept, drepturile egale și libertatea religioasă trebuie să fie apărate și respectate în SUA și că responsabilitatea de cetățeni a susținătorilor Partidului Democrat este aceea de a continua să construiască ''o Americă mai corectă''.

''Doresc să vă amintiți asta: campania noastră nu a fost niciodată despre o persoană și nici măcar despre un scrutin. Ea a fost despre țara pe care o iubim și despre construirea unei Americi care este plină de speranță, incluzivă și generoasă'', a menționat politiciana democrată.

Mulțumindu-i pentru sprijinul imens pe care i l-a acordat președintele în exercițiu Barack Obama, ea a adăugat că femeile din SUA trebuie să știe că nimic nu a făcut-o mai mândră decât a fi ''campioana lor''.

sursa.realitatea.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Autoritățile din Turcia au arestat două persoane suspecte de atacul sângeros petrecut de Revelion într-un club din Istanbul Atac terorist la Istanbul: Cel puţin 39 de oameni au fost ucişi într-un club unde petreceau de Revelion Parlamentarele din Romania Experţii care au decis că şefa DNA nu a plagiat vor INTERZICEREA publicării tezei de doctorat a lui Kovesi Premierul francez Manuel Valls și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale  A murit Fidel Castro . Turcia ar putea elimina una dintre cele mai importante funcţii din stat. Al 45 -lea Presedinte al SUA Hillary: “Voi fi un preşedinte mai bun pentru Israel decât Obama”


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 15 C°
Bălţi 14 C°
Edineţ 15 C°
Cahul 16 C°

Curs valutar


Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus