MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 15:59      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu Externe Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Hillary: “Voi fi un preşedinte mai bun pentru Israel decât Obama”

Duminică, 06 Noiembrie 2016 11:00
Externe
Hillary: “Voi fi un preşedinte mai bun pentru Israel decât Obama”

Tabloul clinic al acestui personaj cu o ambiţie hipertrofitată rămâne să fie desenat de specialişti.

În ciuda investigaţiei FBI, a dezvăluirilor WikiLeaks, a tot ce s-ar mai putea întâmpla în aceste câteva zile până la alegeri, Hillary Clinton nu are cum să piardă. Garanţia victoriei e chiar contracandidatul său şi sentimentul că nimic nu poate fi mai rău decât Trump.

Printre mesajele piratate de WikiLeaks, tocmai a fost descoperit şi cel legat de donaţia Qatarului către Fundaţia Clinton. E vorba de un milion de dolari, bani primiţi în perioada când doamna Clinton era Secretar de Stat şi nedeclaraţi instituţiei la care lucre, conform angajamentului, pentru a nu exista suspiciuni că politica externă a SUA ar fi  influenţată de donatori.

Un million de dolari nu înseamnă nimic la câte sute de milioane învârte fundaţia familiei. Iar faptul că au fost bani primiţi din aceeaşi sursă care finanţa terorismul jihadist, n-a jenat-o deloc pe Hillary. Şi dezvăluirea de acum e tratată cu cea mai mare lejeritate: fundaţia s-a angajat că nu va mai accepta donaţii din partea unor guverne străine, dacă doamna care îi poartă numele va fi aleasă preşedinte al Statelor Unite.

În vară, la New York, la o întâlnire cu donatorii  evrei, Hillary Clinton nu s-a ferit să declare apăsat: “Voi fi un preşedinte mai bun pentru Israel decât Obama”. Trecând peste faptul că-şi jignea cel mai entuziast susţinător, candidata n-a înţeles că e vorba mai degrabă de sponsorizări anti-Trump.  A spus-o cel mai important donator Dustin Moskovitz (32 de ani, cofondatorul Facebook) – 35 milioane dolari, a sugerat-o George Soros – 25 milioane, dar şi ceilalţi donatori – de la Steven Spielberg la Leonard Lauder.

Nu-i va fi uşor soţiei lui Bill Clinton, când se va instala în Casa Albă, să refacă relaţiile cu Israelul, grav alterate de politica ezitantă a lui Obama şi de şmecheriile agresive ale lui Netanyahu în relaţia cu palestinienii. Incă şi mai greu îi va fi să stabilească un canal de comunicare cu Putin, după campania electorală furibund antirusească.

Dacă ar fi să-i dăm crezare doamnei Clinton, care consideră că “diplomaţia înseamnă relaţii personale, iar eu am relaţiile mele personale”, însăşi declaraţia că va fi un preşedinte mai bun pentru Israel avertizează că va fi un preşedinte catastrofal pentru Orientul Mijlociu.

gandul.info.ro


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Autoritățile din Turcia au arestat două persoane suspecte de atacul sângeros petrecut de Revelion într-un club din Istanbul Atac terorist la Istanbul: Cel puţin 39 de oameni au fost ucişi într-un club unde petreceau de Revelion Parlamentarele din Romania Experţii care au decis că şefa DNA nu a plagiat vor INTERZICEREA publicării tezei de doctorat a lui Kovesi Premierul francez Manuel Valls și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale  A murit Fidel Castro . Turcia ar putea elimina una dintre cele mai importante funcţii din stat. Al 45 -lea Presedinte al SUA Hillary: “Voi fi un preşedinte mai bun pentru Israel decât Obama”


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus