MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:27      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social Ştiinţă şi Cultură Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Mina de sare Wieliczka -o adevarata bijuterie

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016 16:14
Ştiinţă şi Cultură
Mina de sare Wieliczka -o adevarata bijuterie

 Una dintre atracţiile subterane ale Europei e  o mină de sare dezafectată în apropierea orașul polonez Cracovia. Sarea, în zilele sale de glorie, era o marfă extrem de valoroasă. Suntem pe cale de a vedea bogăția minei semnificative în regiune. Cu toate acestea, din moment ce a fost declarată patrimoniu mondial UNESCO în 1978, ne oferă bogăția zonei, dar a devenit una dintre atracţiile turistice de top din regiune.

O lume adâncă sub suprafață ... cu propria capelă ...un spa...și un atelier minier pentru turiști. Wieliczka, timp de șapte secole, sarea de masă a fost extrasă de aici. Astăzi este Patrimoniu Mondial UNESCO, cu aproximativ un milion de turiști anual.

Există două moduri de a coborâ în această lume subterană. Puteți merge pe scări ...Sau, dacă sunteți în grabă există un lift.Nouă niveluri ale minei se află între 64 de metri și 135 de metri sub pământ. Mai mult de 2 000 de camere au fost create de procesul de exploatare. Acum veți găsi elemente fascinante, cum ar fi sculpturile realizate din rocă de sare, sculptate de mineri.

După ce coboară timp de o oră prin tuneluri și camere, vizitatorii ajung la cea mai mare atracţie a minei: Capela Sfântului Kinga, construită în jurul anului 1895, la 110 de metri sub suprafață.  Servicii religioase sunt organizate în mod regulat în Capela Kinga și cuplurile se pot căsători în subterană - în cazul în care aceştia donează cel puțin 1 100 de euro. Capela a devenit faimoasă pentru acustică şi pentru alte detalii, cum ar fi candelabre din sare de rocă.

Vizitatorii pot experimenta, de asemenea, modul în care s-ar fi simțit să lucreze în mina de sare printr-un tur diferit. Mersul pe ruta autentică a minerilor necesită echipament profesional și este nevoie de o anumită putere fizică pentru a extrage sarea de rocă.

Nu doar turiștii vin la mina de sare Wieliczka. O stațiune oferă servicii balneare pentru persoanele care suferă de boli respiratorii cronice, cum ar fi astmul, sau anumite alergii. Clinica, la 135 de metri sub pământ, este o locație unică de spa, care oferă un micro-climat deosebit de benefic.Are o umiditate relativ ridicată, temperatură constantă stabilă, și concentrația ridicată de clorură de sodiu în aer. Aerul nu conţine substanțe poluante şi alergeni care sunt din abundență la suprafață, cum ar fi polenul şi alte particule mici.

Şi cei care consideră că nu este suficient un tur de trei ore, pot dormi aici – sejururile de noapte sunt cele mai recente atracţii din Wieliczka.


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Savantii in apararea Terrei Show în noaptea dintre ani. Atmosferă de sărbătoare la Orhei și Bălți O adevarata fantezie arhitecturala Arta din carti vechi Bradul regal  Noutati de la Festivalul DOKfilm In ajutor celor in dificultate dupa accidente Despre Iasi ROBERT FICHEUX , omul căruia ROMÂNIA îi datorează graniţele


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus