MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:13      RSS RSS
Home Politic | Economic Social Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Problemele tinerilor din secolul 21

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016 12:00
Social
Problemele tinerilor din secolul 21

În ultimele luni, mass-media germană a publicat rapoarte despre tineri și incapacitatea lor de a menţine relaţii de durată. Scriitorul Michael Nast a scris o carte la acest subiect și de luni de zile o promovează. Chiar dacă cartea s-a vândut bine, a fost întâmpinată cu critici pe scară largă de către experții, care spun că supra-simplifică o chestiune foarte complexă. Să aruncăm o privire la primul reportaj și vă puteți forma o opinie.Scriitorul Michael Nast a participat la discuţie.de la Universitatea din Kiel. Este cea de a 61-a oprire în turneul de prezentare a cărţii. În jur de 800 de oameni au venit să-l audă citind din best-seller-ul "Generation Beziehungsunfähig", despre o generație cu angajamente fobice.

  Cartea a dominat topurile germane de non-ficţiune, luni de zile. În anecdote, Nast scrie despre viaţa amoroasă complicată a celibatarilor cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani.

 

 

 

 

 

 

 

Michael Nast s-a născut la Berlin. Înainte de a începe să scrie, a lucrat în publicitate. În 2015 el a scris un articol on-line care descrie angajamentul generaţiei timide Y. Textul a lovit o coardă și a primit peste un milion de clicuri în câteva zile. S-a născut ideea pentru carte. El descrie conștiințele oamenilor, consideraţi incapabili de angajament, fie de ei înșiși sau de cei din jurul lor. Se pare că este nevoie de astfel de informaţii. Nu pretinde a fi un expert și renunța să dea sfaturi. Eu iau o abordare literară, pentru a crea o imagine autentică a vieții.

Michael Nast folosește istorii din cercul lui de prieteni din Berlin, pentru a descrie actuala "relație cu relații". El încearcă să surprindă viața amoroasă a generației tinere în propoziții, cum ar fi: „Ne dorim devotament veșnic și predare de sine, dar disperăm când ne dăm seama că viața seamănă rar cu filmele”. 

Nast crede că viața amoroasă a tinerilor germani s-a schimbat, din cauza proliferării de site-uri de întâlniri online și aplicații matrimoniale. Ei se extind cu potențiali parteneri - și ridică standardul.

Lisa Fischbach lucrează ca psiholog pentru cupluri la ElitePartner, unul dintre cele mai mari site-uri matrimoniale online din Germania. Ea realizează studii despre viața celibatarilor - inclusiv dacă sunt incapabili să se angajeze într-o relaţie.  Dorința de a avea un partener de-a lungul vieții rămâne neschimbată. Asta arată  sondajele noastre. 90 la sută din oameni doresc să aibă o relaţie cu cineva şi să fie pentru totdeauna. Asta e idealul romantic, dar realitatea arată destul de diferit. Toleranţa frustrării a scăzut - și cu ea puterea de ședere să sufere fazele, în care lucrurile nu merg atât de bine. Deci, disponibilitatea de a părăsi o relație a crescut. Relațiile au devenit mai instabile, pentru că există mai puțin dorința de a investi în rezolvarea problemelor.

 

 

Fischbach spune că ar trebui de menţionat că nu doresc mai degrabă, decât că sunt incapabili să se angajeze. Și ea crede că e din cauza căutării neobosite a unei vieţi cu imagine perfectă.

Omul de știință în domeniul social Christian Schmitt spune că modul în care generația tânără își desfășoară relațiile poate fi urmărit prin schimbările sociale din ultimii 40 de ani. Bărbaţii nu mai tind să fie singurii susținători ai familiei, cu soții care sunt dependente de ei din punct de vedere economic. Cuplurile se despart mai repede. Dar asta nu înseamnă că dragostea și relațiile sunt un lucru al trecutului. Perioadele în care oamenii trăiesc singuri sunt din ce în ce mai frecvente. Iar aceste faze sunt din ce în ce în ce mai acceptabile din punct de vedere social. Aceasta este cea mai mare schimbare. Dar mă îndoiesc că o întreagă generație este incapabilă de a menţine relații.

L-am putea acuza pe Michael Nast că generalizează experiențele tinerilor care trăiesc în Berlin - un eșantion foarte mic de populație. Dar, apelul cărţii este larg, este vândută deja în 140 de mii de exemplare în întreaga Germania.


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Gripa se face simtita Barcelona întotdeauna  te atrage Anul 2017, anul cocoşului de foc. Topinamburul, misteriosul cartof care reglează glicemia Cine a acumulat mai multe voturi la scrutinul transnistrean Lucruri uimitoare Din 2017, vârsta de pensionare va fi majorată la bărbați până la 65 de ani, iar la femei - 62 de ani! Pensiile vor fi calculate după o formulă nouă Dosarul produselor alterate Decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus