MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:13      RSS RSS
Home Politic Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

MAEIE, despre secții suplimentare peste hotare: Peste 200 mii de buletine de vot au fost neutilizate

Joi, 03 Noiembrie 2016 19:45
Politic
MAEIE, despre secții suplimentare peste hotare: Peste 200 mii de buletine de vot au fost neutilizate

 Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că din cele 270 349 buletine de vot recepționate de către cele 100 de secţii de votare de peste hotare, 203 139 (mai mult de 75%) au rămas neutilizate.

 

În acest sens ministerul de Externe a decis să răspundă solicitării lui Igor Dodon și Maiei Sandu cu privire la deschiderea secțiilor suplimentare de vot pentru diasporă în turul II din 13 noiembrie.

Reiterăm că turul doi al alegerilor reprezintă o continuitate a primului tur, urmând a fi organizate în aceleași condiții ca şi primul tur (cu aceleași consilii și birouri electorale, în baza acelorași liste electorale). Mai mult ca atât, reamintim termenii calendaristici stricți prescriși în legislația electorală pentru constituirea birourilor electorale ale secțiilor de votare (25 de zile înainte de data alegerilor)... În acest context, serviciul diplomatic va depune eforturi susținute pentru informarea cetățenilor privind lista secțiilor de votare deschise în străinătate pentru a-i direcționa către cele mai apropiate secții de votare”, se arată într-un comunicat de presă al MAEIE.

Amintim că în urma primului scrutin prezidențial din 30 octombrie, Maia Sandu și Igor Dodon au solicitat deschiderea mai multor secții de votare peste hotare. Sandu a solicitat mai multe secții în țările unde au fost înregistrate cozi, iar Dodon a propus deschiderea a 159 de secții de votare în Rusia.

sursa deschide.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Decizii legislative Dodon, despre numirea lui Munteanu la Apărare: Nu schimb hârb pe oală spartă Validarea alegerilor prezedentiale de catre CC Nicolae Nucă, fostul consul al RM  in Italia, Bologna   retinut Nemulțumit de  Brega și Fusu  Politicile  privind controlul tutunului,  discutate de Parlament. Mult ravnita  functie de Procuror- opiniile lui Igor Dodon si Adrian Candu Va renunta la conducerea PSRM Rezultate alegeri 100%! Diferența dintre Igor Dodon și Maia Sandu este de circa 70 de mii de voturi


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus