MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:37      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social Ştiinţă şi Cultură Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

O nouă terapie promițătoare în lupta împotriva rezistenței la antibiotice a bacteriilor

Joi, 03 Noiembrie 2016 19:28
Ştiinţă şi Cultură
O nouă terapie promițătoare în lupta împotriva rezistenței la antibiotice a bacteriilor

 Microorganismele sunt peste tot. Noi transmitem milioane din ele oamenilor și obiectelor din jurul nostru în fiecare zi, și ridicăm mai multe milioane în schimb. Cele mai multe bacterii sunt inofensive sau chiar sunt bune pentru noi, dar există anumiți agenți patogeni care cauzează boli. Cu ajutorul antibioticelor, am învățat să tratăm cele mai multe infecții bacteriene. Dar există o mare problemă la orizont: rezistența. Cercetătorii lucrează acum la tratamente care ne-ar putea introduce într-o eră post-antibiotice.

 Bacteriofagi - sau fagi - sunt viruși care atacă bacteriile. Și "învățarea fagilor" este motto-ul unei ramuri promițătoare a cercetării farmaceutice. Oamenii de știință de la o companie de biotehnologie din Regensburg, au dezvoltat proteine ​​antimicrobiene speciale pe care le numesc Artilysins.Blocurile lor de bază sunt din proteinele ​​cunoscute sub numele de endolysins. Cercetătorii le-au izolat de celulele infectate cu fagi și le-au modificat pentru ca acestea să fie active împotriva cât mai mulți agenți patogeni posibili. 
Dar cât de eficiente sunt acestea în comparație cu fagii înșiși? Un bacteriofag își perforează drumul în interiorul bacteriilor, unde acesta se reproduce și apoi folosește endolysinele pentru a rupe peretele celular bacterian din interior. 

Prin contrast, Artilysinele - versiunea modificată a proteinei - distrug bacteriile din exterior. Ele se atașează pe peretele celular și slăbește structura de suprafață, determinând-o să se spargă, ca rezultat al presiunii intracelulare. Procesul poate fi observat cu un microscop electronic. 

În teorie, este posibil de a proiecta un Artilysin specific pentru a ucide fiecare tip de bacterii - deci este un instrument care ar putea înlocui antibioticele în viitor. A fost  dezvoltata si  o proteina pentru a combate Pseudomonas aeruginosa  - o bacterie patogenă care a dezvoltat rezistență la antibiotice – și l-a testat în laborator. Doar câteva picături de Artilysin și lichidul din flacon devine limpede. Bacteriile au fost distruse. Dar, va funcționa oare acesta procedeu într-un organism viu? 
A fost  testata toleranța la șoareci prin injectarea Artilysinei în fluxul sanguin al șoarecelui  nu a avut probleme. Dar, aceste teste pe fluxul sanguin sunt încă în zilele lor timpurii. În principiu, o proteină adecvată ar putea fi construită pentru orice tip de agent patogen - și lizina de fag ar fi - la fel ca și fagii înșiși - bacterii specifice de atac în organism. 
Un mare avantaj al Artilysinei spre deosebire de antibiotice, este că aceasta atacă doar bacteriile rele, și nu cele bune. Sistemul imunitar rămâne stabil și bacteriile utile pentru noi, rămân în organism.Perspectivele pentru lupta împotriva agenților patogeni rezistenți la mai multe medicamente, din punctul de vedere al cercetătorilor – sunt bune. Ei au o mulțime de muncă în fața lor. Dar munca lor arată că bacteriofagii și lysinele sunt candidați promițători în lupta contra bacteriilor periculoase, rezistente. 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Savantii in apararea Terrei Show în noaptea dintre ani. Atmosferă de sărbătoare la Orhei și Bălți O adevarata fantezie arhitecturala Arta din carti vechi Bradul regal  Noutati de la Festivalul DOKfilm In ajutor celor in dificultate dupa accidente Despre Iasi ROBERT FICHEUX , omul căruia ROMÂNIA îi datorează graniţele


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus