MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:14      RSS RSS
Home Politic Economic Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Noi reguli pentru soferii cu autoturisme înregistrate în străinătate

Joi, 03 Noiembrie 2016 09:02
Economic
Noi reguli pentru soferii cu autoturisme  înregistrate în străinătate

 Șoferii cu permis de conducere eliberat de autoritatile competente din Republica Moldova , care conduc mașini cu numere transnistrene, ar putea fi amendați cu până la 1.500 de lei și 4 puncte de penalizare.

Persoanele fizice rezidente care au introdus pe teritoriul țării până  la 1 noiembrie 2016 autoturisme cu numere de înmatriculare străine pot să le plaseze în regim vamal de import cu achitarea accizului în mărime de 30% din cota accizului pentru 2016.

Guvernul a aprobat o serie de modificări legislative cu noi condiții pentru deținătorii de autovehicule înregistrate în străinătate.Astfel se interzice circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu plăcuțe eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din regiunea transnistreană, a persoanelor fizice detinatoare de  permis de conducere al Republicii Moldova. Politistii vor putea să aplice șoferilor o amendă de la 25 la 30 de unități convenționale cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.

Pentru a beneficia de  anumite reduceri, e necesar  să fie  prezentat certificatul de achitare a vinietei. Autovehiculele respective trebuie  să fie înregistrate la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor în perioada 1 decembrie - 1 februarie 2017, iar cele înregistrate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender nu cad sub incidența acestei prevederi.

Persoanele străine  deținatoare de  permis de conducere eliberate de țara de evidență permanentă a mijloacelor de transport, se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 180 de zile. Aceștia vor achita vinieta de  180 de euro pentru fiecare următoarele 180 de zile de aflare în Republica Moldova.

Proiectul de lege va  asigurara echitatea  fiscala între persoanele care dețin autovehicule înmatriculate în Republica Moldova și cele care dețin autovehicule neînmatriculate. 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Banca Mondială a revizuit o creștere economică de 2,8 % pentru R. Moldova în 2017 Legea privind reforma sistemului de pensii, publicată în Monitorul Oficial Bugetul Chisinaului pentru 2017 Veniturile provenite din vânzarea serviciilor în sectorul comunicațiilor electronice, în scădere  Victor Bodiu a recunoscut INDICAŢIILE primite de la Filat în privinţa BEM Guvernul propune prelungirea dreptului de a desfăşură comerţul cu amănuntul în baza patentei Licitaţia privind reabilitarea reţelelor de apă din capitală Sefa DNA din România  a comentat ancheta în dosarul fraudei din sistemul bancar din Moldova Preturile la alimente  in aceasta perioada oscileaza


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus