MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:39      RSS RSS
Home Politic Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Mihai Ghimpu, către Maia Sandu: Gata, Plahotniuc și guvernarea nu mai există. Schimbați mesajul dacă vreți să câștigați alegerile

Joi, 03 Noiembrie 2016 08:59
Politic
Mihai Ghimpu, către Maia Sandu: Gata, Plahotniuc și guvernarea nu mai există. Schimbați mesajul dacă vreți să câștigați alegerile

 Partidul Liberal a decis în mod oficial susținerea candidatului Maia Sandu în turul II pentru alegerea președintelui Republicii Moldodva. Totuși, liderul liberal Mihai Ghimpu îi sugerează Maiei Sandu să-și schimbe mesajul politic. Ori, spune el, „Maia Sandu a câștigat pronunțând cuvântul Plahotniuc”. „Gata, Plahotniuc și guvernarea nu mai există. În turul doi este opoziția. Și unul și altul sunt în opoziție. Să-și găsească mesajul corect. Dacă o să meargă cu mesajul actual înseamnă că va pierde”, spune Ghimpu.

 
 
 
 
 

Potrivit lui Mihai Ghimpu, deși anterior și el și prim-vicepreședintele liberal, Dorin Chirtoacă, s-au pronunțat cu privire la susținerea Maiei Sandu în turul doi, decizia partidului a fost luată abia aseară. „Noi abia aseară am convocat ședința unde am anunțat punctul de vedere al meu. Dar Dorin Chirtoacă a luat... E și normal. Om matur politic. A spus punctul lui de vedere. Și eu am spus, dar noi aseară am avut ședința unde am decis că noi susținem candidatura doamnei Maia Sandu”, a spus liberalul în cadrul emisiunii „Piața Unirii” de la postul de televiziune Noroc TV.

Acesta a mai menționat că „mulți unioniști au votat pentru Maia Sandu nu pentru că n-au vrut să voteze Mihai Ghimpu sau împotriva Unirii”, ci „au votat pentru că au înțeles că vine Dodon și atunci e pusă în pericol cauza națională – Unirea, și atunci lucrurile se vor complica”.

Astfel, Mihai Ghimpu a avut și o adresare către alegători: „Stimați cetățeni, ce nu v-ar pune acum în poartă și ce nu v-ar spune acum „dodoniștii”, votați Maia Sandu. Nu este alegerea mea. Este alegerea Dumneavoastră în turul II și odată ce a-ți ales candidatul dreptei pentru lupta cu Dodon, însemnă că, continuați lupta mai departe și votați Maia Sandu. Altă decizie nu putem lua, din păcate, acum”.

Totuși, potrivit liberalului, în primul tur de scrutin, „Maia Sandu a câștigat pronunțând cuvântul Plahotniuc”. „Eu îs în alianță cu PD unde Plaotniuc este vicepreședinte. E clar, de ce unul s-a ridicat și altul a coborât?!”, a întrebat Ghimpu. Astfel, întrebat de sfaturi i-ar da Maiei Sandu pentru a câștiga alegerile, acesta a spus: „Știți, cu cât omul e mai sus sau mai deștept, trebuie să fie cu atât mai simplu. Mai lăsați din orgoliu, mai coborâți pe pământ. Și doi, să-și găsească mesajul. Gata, Plahotniuc și guvernarea nu mai există. Este, în turul doi, opoziția. Și unul și altul sunt în opoziție. Să-și găsească mesajul corect. Dacă o să meargă cu mesajul actual înseamnă că va pierde. În turul doi va avea loc lupta geopolitică cum a fost între Dorin Chirtoacă, Dodon și Greceanîi”.

„Eu nu sunt asistentul și nu vreau să-i fiu, nici măcar să-mi dea miliardul. Eu le sugerez: schimbați mesajul dacă vreți, doamna Sandu, să câștigați alegerile, dar eu vă doresc să le câștigați. Cu ceea ce ați mers până acum, mai departe nu merge”, a conchis președintele liberal.

sursa realitatea.md

 

 

Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Decizii legislative Dodon, despre numirea lui Munteanu la Apărare: Nu schimb hârb pe oală spartă Validarea alegerilor prezedentiale de catre CC Nicolae Nucă, fostul consul al RM  in Italia, Bologna   retinut Nemulțumit de  Brega și Fusu  Politicile  privind controlul tutunului,  discutate de Parlament. Mult ravnita  functie de Procuror- opiniile lui Igor Dodon si Adrian Candu Va renunta la conducerea PSRM Rezultate alegeri 100%! Diferența dintre Igor Dodon și Maia Sandu este de circa 70 de mii de voturi


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus