MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:28      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Currentzis - rebelul muzicii clasice

Marţi, 01 Noiembrie 2016 10:58
Monden
Currentzis - rebelul muzicii clasice

        Este o vedetă în devenire printre dirijorii internaționali, dar locuieşte în provincia rusă. Teodor Currentzis s-a născut în Grecia în 1972. Este director al Teatrului de stat de operă şi balet din  Perm. În 2011, când a acceptat funcţia, Orchestra Musica Eterna, fondată de el, a venit să lucreze alături de el în oraşul industrial, situat la 1100 km, nord de Moscova. Proiectul curent este o înregistrare a operei lui Mozart "Don Giovanni". Obiectivele nu sunt  altceva decât o înregistrare de referință prntru generaţii.
Colegii de serviciu il respecta mult pentru talentul si felul sau de a fi.

Karina Gauvin, Soprano-Are un devotament total față de artă.Și asta e ceva ce nu vedem atât de des.

Vito Priante, Bariton-Are ceva din Don Giovanni. Este un pic obsesiv ca și Don Giovanni - în dragostea lui faţă de muzică și urmărirea perfecțiunii.

 Abordarea sa este motivată de întrebarea dacă Mozart ar fi în sală, ce-ar spune? Face ceea ce crede că Mozart ar dori să facă aici, în Perm cu această orchestră. 


În 1994 Currentzis a părăsit Grecia şi a venit în Rusia. A studiat procesul de dirijare la Sankt Petersburg la legendarul Profesor Ilia Musin care a  recunoscut că talentul grecului tânăr este de geniu.

A vrut să faca carieră şi să fie un băiat bun…Dar cumva  a fost …..prea deştept …Prea încăpăţânat sau prost,o spune chiar el.
In oraşul Perm face istorie, care apoi se difuzează în toată lumea. MusikAEterna este un produs al  sau.Probabil este unul din cei mai talentatţi dirijori ai generaţiei noastre.El are idei neobişnuite, diferite, și este dispus să ducă aceste idei până la sfârșit. 
În cazul în care simte că la un moment dat, ceva nu func
ționează, atunci se va schimba. Dar va fi neobosit în cererea sa. Și acest lucru este o expresie a căutării a ceea ce el aude cu urechea minții. 
Orchestra MusicAEterna,condusa de el, este o democrație în ceea ce privește prelucrarea sunetului, relațiile și viața, dar din punt de vedere artistic este o dictatură.

Dirijorul remarca -Desigur, ființa umană este un zeu și un animal, în anumite momente. Așa că trebuie să vorbești cu ei ca niște zei. Dar, uneori, atunci când devin animale, deoarece vor deveni cândva animale - nimeni nu este perfect - trebuie să fii cel mai puternic animal.Deci, asta este ... nu trebuie să fie la fel de fiecare dată. În cazul în care este nevoie , trebuie să faci asta. Deci ... uneori, dau o libertate cântăreților, eu pot să-i invit acasă, pot bea cu ei, pot discuta, îi pot asculta ore întregi ...  şi uneori îmi place ce spun ei. Așa că, atunci când începem să lucrăm, ei pot crede: “Ok, în timp ce eu îi dau această libertate, el are dreptul de a juca acum cu puterea”. Și asta e momentul în care distrug părerea formată, spunând: "Asta e în regulă, vă dau libertate. Dar dacă vreţi putere, eu sunt cel mai puternic ".


E întotdeauna apropiat de oraşul în care s-a născut. Atena. Talentatul dirijor spune -
Întreaga cultura umană vine de aici. Și toate ritualurile care sunt atât de esențiale. Și ne-am dezvoltat așa-numiţii europeni. Acest lucru vine de aici. Și nu e ... doar dovada istorică pe care o pot aduce, poti simţi atunci cand respire acest aer.
Știi, nu locuiesc aici de 25 de ani, dar în vis, încă locuiesc aici.
Oraşul mi-a dat toate. Este atât de important pentru arta mea şi pentru ... cine sunt.

Si  a ajuns sa fie unul din cei mai cautati dirijori din lume.


 

 

 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Astăzi este ziua poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu Creează sculpturi din materiale folosite. A pictat  un capitol din istoria artei Un bucatar de  mare talent Leon Löwentraut un nume demn de cunoscut Celebritati la festivalul de la Hof Creatori de thriller-e  in Germania Regizorul Quentin Tarantino plănuieşte să se retragă după încă două filme, pentru a deveni romancier O schimbare reusita


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus