MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:12      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu Externe Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Jocul așteptării

Marţi, 01 Noiembrie 2016 10:44
Externe
Jocul așteptării

 Frieze London este unul dintre cele mai importante tîrguri de artă contemporană din Europa. Londra este un jucător important în piața de artă Europeană, deci ce cred  oameni despre efectul Brexitului asupra economiei Marii Britanii și asupra viitorului lumii artelor?

Atmosfera e plăcută la Frieze London. Nu este nici urmă de agitație în urma Brexitului. Peste 100 de mii de vizitatori sunt așteptați la tîrgul din Regent Park. Unul dintre cei 160 de artiști este galeristul austriac Thaddaeus Ropac. E unul dintre cei mai de succes dealeri de artă din lume, cu galerii la Salzburg și Paris. Anul viitor va deschide una la Londra.

El remarca"Londra a întinerit mult în ultimii ani și este acum în centrul artei contemporane, e foarte distractiv să fii implicat, așa că era următorul pas logic."

Referendumul cu privire la Brexit a fost organizat în același timp cu pregătirile pentru London Frieze. Ropac a fost șocat de votul afirmativ:

Thaddaeus Ropac marturiseste "A fost un șoc emoțional incredibil. Sunt european din toată inima și nu a fost previzibil faptul că un partener atît de important ar ieși și și-ar întoarce spatele ideii europene."

Artistul britanic Michael Landy a explorat șocul emoțional și consecințele referendumului într-o piesă de artă care e acum la expoziție la Frieze.

Dar artiștii examinaseră deja posibilul Brexit înainte de referendum. Fotogragul Wolfgang Tilmanns, care trăiește la Berlin și la Londra, a realizat o campanie împotriva părăsirii UE cu posterele sale. Mai mult de 260 de alți artiști s-au implicat.

Printre aceștia se număra sculptorul britanic Conrad Shawcross. Această sculptură de 6 metri înălțime e numită ”Monolit”. Se îngrijorează cu privire la libertatea sa profesională odată ce Marea Britanie părăsește Uniunea.

"Lucrînd în Europa și lucrînd în muzeele Europei și în birocrația din jurul acestora – ar putea deveni problematic."

Muzee și artiști din tot Regatul Unit au beneficiat de mult timp de subvenţiile UE. Dar Conrad Shawcrass e în special îngrijorat în privința vieții sale personale -Soția mea este italiană, fiul meu e european. Niciodată nu am văzut acest lucru ca o problemă. Vin dintr-o generație în care nu era o problemă, era ceva ce doream și sărbătoream cu toții iar acum la Londra, cei de vîrsta mea se simt jefuiți de viitorul la care s-au așteptat.

Dar nu toți sunt pesimiști. Simon Cottle lucrează pentru casa de licitații Bonhams din Londra. Spune că scena artistică a Marii Britanii nu își datorează succesul apartenenței la UE – este construită după o tradiție lungă de secole. Și el nu crede că Brexitul prezintă un pericol.


 Simon Cottle spune “Trebuie să țineți minte că Marea Britanie este fondatorul a patru case de licitații, în secolul 18, la intervale de 50 de ani. Aceasta este istoria Londrei și Londra coninuă să se adapteze. Și oricare are fi schimbările din viitor, cred că Regatul unit se va adapta acelor schimbări.” 

Unii chiar cred că înlăturarea reglementărilor UE ar putea să ajute piața de artă a Marii Britanii. Lira slabă oferă prețuri atractive cumpărătorilor străini... și Frieze e un venit important pentru aceștia.

 Victoria Siddall,directoarea Friese, a declarat, ca aici vin  o mulțime de oameni ai– artiști, galerişti și colecționari din întreaga lume. Așa că acest lucru nuu pare să fie afectat. Știu că a fost o dezamăgire culturală pentru mulți artiști și e interesant să vezi ce iese din munca acestora și să vezi că apare mai multă artă legată de politică.

La fel ca Victoria Siddall, proprietarul de galerii Thaddeus Ropac crede că Londra își va apăra rolul de centru global al artei Nu cred că Londra ca destinație sau ce am planificat noi va fi afectat în vreun mod. Londra este pur și simplu prea importantă. Scena artistică are propriile hotare care nu aderă la hotarele politice și geografice, dar decide pentru sine ce destinaţii sunt relevante pentru ea.

Cirză sau oportunitate? Colecționari, dealeri și artiști încă nu sunt de aceeași părere despre cum Brexitul va afecta piața Britanică a artei. Numai timpul ne va putea spune....Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Autoritățile din Turcia au arestat două persoane suspecte de atacul sângeros petrecut de Revelion într-un club din Istanbul Atac terorist la Istanbul: Cel puţin 39 de oameni au fost ucişi într-un club unde petreceau de Revelion Parlamentarele din Romania Experţii care au decis că şefa DNA nu a plagiat vor INTERZICEREA publicării tezei de doctorat a lui Kovesi Premierul francez Manuel Valls și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale  A murit Fidel Castro . Turcia ar putea elimina una dintre cele mai importante funcţii din stat. Al 45 -lea Presedinte al SUA Hillary: “Voi fi un preşedinte mai bun pentru Israel decât Obama”


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus