MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:03      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social Ştiinţă şi Cultură Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Candidații la premiul cărții germane din 2016

Luni, 31 Octombrie 2016 10:06
Ştiinţă şi Cultură
Candidații la premiul cărții germane din 2016

 Cine va fi câștigătorul premiului din acest an?Povestiri pline de realitate. Dragoste, violență și izolare. Literatură captivantă transmisă neconvențional.

Nici un premiu în Germania nu este dezbătut mai aprig, nu generează mai multe controverse decât premiul cărții germane!

"HOOL" de Philipp Winkler.Nu este o carte pentru cei slabi de inimă. Acest roman de debut relatează despre oameni bătuți și despre acei care bat, despre fanii de fotbal, care sunt în afara controlului: huliganii care se întâlnesc pentru bătăi  în afara stadioanelor.De ce această violență? De ce oamenii fac asta? Când începe? Ce motive are cineva, sau trebuie să aibă, pentru a deveni parte a acestei scene?

"Hool" spune istoria unui străin, Heiko. Tatăl sau este alcoolic; mama lui a fugit, abandonând familia. Heiko nu a reușit la școală, având eșec la 2 examene. Tot ce are este mânie și furie. Tot ceea ce crede că e capabil este să se lupte și să organizeze lupte.Tonul romanului este la fel de dur ca familia substitută a lui Heiko, huliganii înșiși.

 Puțin câte puțin, Philipp Winkler a făcut psihograma unui tânăr care nu poate găsi cuvinte pentru a-și exprima sentimentele. În schimb, Heiko se exprimă cu violență. Cartea "Hool" nu este timidă și departe de durere, în timp ce dezvăluie un dor de dragoste ... prietenie ... și familie.

Wilderfarnisor Encouter de Bodo Kirchhoff.Un bărbat și o femeie. El s-a retras de la editură, ea a renunțat la un magazin de pălării. Doi oameni singuri de 50 de ani se întâlnesc și spontan decid să facă o excursie împreună.Ei călătoresc mai departe și mai departe, spre vârful sudic al Italiei. Și, dintr-o dată descoperă ceva ce nu mai așteptau: iubirea.Dar, realitatea curentă intră în viața lor: ei întâlnesc o fată, cerșind. Este ea o refugiată? Ei decid să o ia cu ei - o greșeală cumplită. Și, află că visul lor la viață de familie fericită a fost doar o iluzie.Romanul lui Bodo Kirchhoff descrie doi oameni ce pornesc într-o aventură, și au eșec după  patru zile. Dar, în cele din urmă, obțin o șansă de a începe din nou.

 ”Un an lung” de Eva Schmidt. Cum se descrie viața de zi cu zi? Un sentiment despre tot ceea ce ne înconjoară. Momentele obișnuite care alcătuiesc viața noastră.Asta e ceea ce Eva Schmidt a încercat să facă în primul ei roman, în 19 ani.Amplasată într-un singur oraș, viața locuitorilor săi se întrepătrund în carte. Cele 38 episoade descriu părinții copleșiți, consumatorii de alcool și visătorii, care locuiesc într-un complex de locuințe mohorâte.

Oamenii trăiesc în imediata apropiere, dar într-un fel, fără legătură. Ochii lor se întâlnesc în casa scării sau peste balcoane. Privirea străinilor intimi.

Asta e ceea ce caracterizează scrisul Evei Schmidt. Ea nu are nevoie de mult, și totuși are totul ... și nici un detaliu nu poate fi exclus.

 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Savantii in apararea Terrei Show în noaptea dintre ani. Atmosferă de sărbătoare la Orhei și Bălți O adevarata fantezie arhitecturala Arta din carti vechi Bradul regal  Noutati de la Festivalul DOKfilm In ajutor celor in dificultate dupa accidente Despre Iasi ROBERT FICHEUX , omul căruia ROMÂNIA îi datorează graniţele


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus