MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:06      RSS RSS
Home Politic Economic Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Un nou tip de economie?

Luni, 31 Octombrie 2016 09:59
Economic
Un nou tip de economie?

 Este  folosirea în comun o metodă de îngrijire, sau este doar un nou mod de a vinde lucruri, care nu se mai vând pe piață? Economia sharing   este o economie bazată pe bunuri pe care cetățenii le împart.

Această nouă economie aduce profituri unora... și crează altora oportunități de afaceri! Un loc crucial îl au platformele digitale, ce conectează consumatorii. Aplicațiile sunt gratuite sau costă puțin și ne învață că dreptul de proprietate nu mai este cheia consumismului.
Folosirea în comun în loc de posesie - în Germania, este o tendin
ță în creștere.
Astăzi, accesul la mobilitate este mai important, decât de
ținerea unui vehicul.
Se dau în chirie haine la modă în loc să fie cumpărate - companiile tinere crează noi modele de afaceri.
Așa-numita economie sharing înseamnă consum împreună ..Pentru mulți fermieri germani nu există o altă cale. Este timpul recoltării porumbului. Acest recoltător de porumb costă aproximativ 350 000 de euro. Napii și cartofii trebuie la fel să fie recoltați. Nici un fermier nu și-ar putea permite să dețină toată tehnica. Așa că fermierii le folosesc în comun.
Un fermier german spune "Am un vecin, care nu are recoltător, a
șa că l-am adus pe al meu. Am recoltat cerealele lui. Și toamna, în timpul recoltării de cartofi, el are o combină de recoltat cartofi, care mi-o dă mie. Totul este plătit prin intermediul cooperativei de mașini agricole. Vara, plătesc pentru recoltarea grâului prin intermediul cooperativei de mașini, iar toamna, el primește banii de la cooperativă pentru recolta de cartofi.

Aproximativ 200 000 de fermieri împărtășesc echipamentul prin intermediul cooperativei de mașini agricole. Organizația a fost fondată în anul 1958. În Germania, a fost prototipul economiei sharing.
Este par
țial o necesitate economică, care ne obligă să o facem. Un alt motiv este  încercarea de a face profit, care este unul rezonabil.


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Banca Mondială a revizuit o creștere economică de 2,8 % pentru R. Moldova în 2017 Legea privind reforma sistemului de pensii, publicată în Monitorul Oficial Bugetul Chisinaului pentru 2017 Veniturile provenite din vânzarea serviciilor în sectorul comunicațiilor electronice, în scădere  Victor Bodiu a recunoscut INDICAŢIILE primite de la Filat în privinţa BEM Guvernul propune prelungirea dreptului de a desfăşură comerţul cu amănuntul în baza patentei Licitaţia privind reabilitarea reţelelor de apă din capitală Sefa DNA din România  a comentat ancheta în dosarul fraudei din sistemul bancar din Moldova Preturile la alimente  in aceasta perioada oscileaza


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus