MediaPublic
Joi, 24 August 2017 00:27      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură Lege şi Justiţie Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Dezvaluiri incendiare in dosarul Filat

Miercuri, 14 Septembrie 2016 11:01
Lege şi Justiţie
Dezvaluiri incendiare in dosarul Filat

 Omul de afaceri Veaceslav Platon, recent retinut de autoritati, vrea să depună mărturii în mai multe dosare legate de frauda bancară şi acte de corupţie, inclusiv în dosarul lui Vlad Filat. Declaraţia a fost făcută de avocatul său, Ion Vâzdoagă.

 

"Noi suntem gata să dăm declaraţii pe orice cauză penală, inclusiv pe dosarul lui Vlad Filat privind starea de fapt în scopul constatării adevărului tuturor circumstanţelor şi împrejurimilor asupra faptelor incriminate mai multor persoane. Avem ce spune în cauzele penale legate de sistemul bancar şi actele de corupţie din RM", a declarat apărătorul lui Platon.

La rândul său, şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, spune că Platon poate să facă aceste mărturii inclusiv zilele acestea când are loc audierea sa în dosarul în care este pus sub învinuire. 

"Dacă el va face declaraţii ce vor putea fi probate, atunci el ar putea fi audiat în calitate de martor pe alte dosare, dar asta decide procurorul în funcţie de necesitate informaţiilor pe care pretinde că le cunoaşte cetăţeanul Veaceslav Platon. Ieri a avut loc audierea lui, iar noi urmează să mai formulăm câteva întrebări de concretizare, ceea ce presupune că el va fi audiat suplimentar", a declarat Viorel Morari.

Ieri, Veaceslav Platon spunea că denunțul lui Ilan Shor este fals și că deține probe, inclusiv în scris, împotriva lui Vladimir Plahotniuc și că le va prezenta curând. Declarațiile au fost făcute ieri după ședința de judecată în timp ce Veaceslav Platon era escortat pe coridoarele judecătoriei.

deschide.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Șeful de la DOS a primit 30 de zile de arest Eduard Rudenco, avocatul lui Veaceslav Platon a fost citat la CNA Procedura de obrtinere a certificatului de moștenitor pentru succesori, simplificată Despre reținerea Consulului General al Republicii Moldova la Istanbul Un sistem judiciar pe care mi-l doresc: modelul austriac 6 candidați la funcția de procuror general.  Urmează să fie ELIBERAT chiar din sala de judecată- spune avocatul Dezvaluiri incendiare in dosarul Filat Someri si actionari bancari in Moldova


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 15 C°
Bălţi 14 C°
Edineţ 15 C°
Cahul 16 C°

Curs valutar


Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus