MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:00      RSS RSS
Home Politic Economic Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Va colabora cu autoritățile din Republica Moldova

Miercuri, 14 Septembrie 2016 10:57
Economic
 Va colabora cu autoritățile din Republica Moldova

 

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu reprezentanții băncii Rothschild, Arielle Malard de Rothschild şi Pierre Cailleteau. În cadrul discuţiei s-au examinat oportunităţile de colaborare între autorităţile Republicii Moldova şi compania Rothschild.  

Premierul a salutat prezenţa la Chişinău a unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume. „Ştim că Rothschild este o bancă cu tradiţii, cu birouri în principalele centre internaţionale şi care se specializează în consiliere financiară, investiţii, piețe de capital. Suntem interesaţi în serviciile unor asemenea parteneri pentru ca Republica Moldova să revină pe pieţele financiare internaţionale, să devină mai atractivă pentru investitori, să creăm noi locuri de muncă şi să asigurăm dezvoltarea economică a ţării”, a spus prim-ministrul.  

La rândul lor, reprezentanții băncii Rothschild au vorbit despre experienţa în diverse ţări ale lumii, precizând că experţii acesteia colaborează cu autorităţile mai multor state din Europa, inclusiv România, Serbia, Polonia, Grecia, Ungaria. Arielle Malard de Rothschild şi Pierre Cailleteau au exprimat disponibilitatea de a dialoga cu toate instituţiile de specialitate din ţara noastră în vederea identificării potenţialelor direcţii de cooperare şi a soluţionării problemelor ce ţin de restabilirea sistemului financiar al Republicii Moldova, dar şi pentru elaborarea unei strategii financiare a Guvernului pe termen lung.

În context, Pavel Filip a menţionat că obiectivele principale ale Guvernului sunt menţinerea parcursului european al Republicii Moldova, promovarea reformelor prioritare și reluarea finanţării externe, iar o eventuală colaborare cu banca Rothschild ar fi un semnal pozitiv pentru partenerii externi de dezvoltare şi va aduce mai multă credibilitate sistemului financiar autohton.

Banca Rothschild este una dintre cele mai mari şi influente bănci de investiţii din lume, creată în anul 1811, la Londra, care are în prezent peste 50 de reprezentanţe în toată lumea. 

sursa realitatea.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Banca Mondială a revizuit o creștere economică de 2,8 % pentru R. Moldova în 2017 Legea privind reforma sistemului de pensii, publicată în Monitorul Oficial Bugetul Chisinaului pentru 2017 Veniturile provenite din vânzarea serviciilor în sectorul comunicațiilor electronice, în scădere  Victor Bodiu a recunoscut INDICAŢIILE primite de la Filat în privinţa BEM Guvernul propune prelungirea dreptului de a desfăşură comerţul cu amănuntul în baza patentei Licitaţia privind reabilitarea reţelelor de apă din capitală Sefa DNA din România  a comentat ancheta în dosarul fraudei din sistemul bancar din Moldova Preturile la alimente  in aceasta perioada oscileaza


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus