MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:14      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social Ştiinţă şi Cultură Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Danny MacAskill a escaladat un vârf de munte local pe o bicicletă

Miercuri, 14 Septembrie 2016 12:32
Ştiinţă şi Cultură
Danny MacAskill  a escaladat un vârf de munte local pe o bicicletă

 Trials-bikerul scoţian Danny MacAskill a ajuns celebru după ce câteva din salturile sale au devenit virale pe internet. Săriturile, întoarcerile, rotirile şi tot felul de alte trucuri executate pe bicicletă sunt specialitatea lui Danny. Terenurile riscante şi periculoase sunt de asemenea un element obligatoriu în cele mai populare clipuri ale sale. Actualemente bikerul e sponsorizat de branduri comerciale, ceea ce îi permite să continue să filmeze clipuri cu o coregrafie elaborată a cascadoriilor – vizionate de milioane.


Promenadele de plăcere cu bicileta nu sunt pentru Danny MacAskill. Trials-bikerul scoţian e un fan al scurtăturilor ieşite din comun.

El spune "Cel mai mult în trials biking îmi place libertatea de a face tot ce vreau. Când ies cu bicicleta în oraş caut mereu ziduri, şine, curbe de tot felul. Totul poate fi un obstacol bun de depăşit cu bicicleta.

Chiar şi cel mai accidentat teren nu-I pune probleme.
În clipul său "The Ridge" (Piscul), el a traversat piscul de 1000 de metri al insulei scoţiene Skye. Danny MacAskill e la el acasă aici, în insulele Hebride.

Turnajul filmului i-a îndeplinit visul lui Danny MacAskill de a escalada un vârf de munte local pe o bicicletă.

Totul a început cu video de amator care demonstra măiestria lui Danny MacAskill în ale ciclatului. Colegul său de cameră Dave Sowerby  a filmat şi a montat clipul, apoi l-a postat pe internet în aprilie 2009. În doar 40 de ore, postarea a strâns peste 350 de mii de vizionări!

De atunci filmul a adunat peste 44 de milioane de clicuri.
Până şi ciclistul profesionist Lance Armstrong a fost fascinat şi a recomandat filmul pentru vizionare.

Danny MacAskill locuieşte de câţiva ani în Glasgow. Clipurile sale au făcut din el o celebritate, şi nu doar a internetului. Acum lumea îl recunoaşte în stradă şi vrea să facă poze cu el.

Trial- biking-ul a apărut prin anii 70. Danny MacAskill îl practică de la vârsta de 4 ani, iar la unele trucuri lucrează iarăși, cu anii. Rănile și fracturile sunt oarecum parte din meserie.

După succesul răsunător al primului său clip, companii și sponsori cum e Red Bull de exemplu au semnat cu el un contract. Acum se poate dedica în întregime sportului pe care îl face. Clipul "Way back home" – Calea spre casă - l-a filmat în Edinburgh și alte zone ale Scoției. A fost vizionat de peste 38 de milioane de ori.

În timpul filmărilor, Danny s-a accidentat atât de rău încât a stat la spital câteva luni. Dar totuși a terminat filmul.

Clipurile sale planificate cu minuțiozitate spun întotdeauna o poveste. 


Danny MacAskill intenționează să lanseze o emisiune despre biking. Până atunci, scena în care își pune în valoare abilitățile de ciclat sunt clipurile de pe internet.

 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Savantii in apararea Terrei Show în noaptea dintre ani. Atmosferă de sărbătoare la Orhei și Bălți O adevarata fantezie arhitecturala Arta din carti vechi Bradul regal  Noutati de la Festivalul DOKfilm In ajutor celor in dificultate dupa accidente Despre Iasi ROBERT FICHEUX , omul căruia ROMÂNIA îi datorează graniţele


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus