MediaPublic
Marţi, 22 August 2017 08:17      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Kitesurfingul e stihia ei

Miercuri, 14 Septembrie 2016 12:18
Monden
Kitesurfingul e  stihia ei

 Spaniola Gisela Pulido e în ultimii ani una din surferiţele de top ale lumii. Atunci când nu e la competiţii, ea locuieşte şi se antrenează la Tarifa, o localitate situată la extremitatea sudică a peninsulei Iberice. A câştigat titlul de campioană mondială la această disciplină déjà de 10 ori.

 

Gisela Pulido  considera"Trebuie să combini antrenamentul fizic cu cel ethnic. Trebuie să fii disciplinat. De aceea merg la sală dimineaţă, şi la surfing după amiază. Trebuie să munceşti foarte mult la flexibilitate. Căci muşchii trebuie să fie flexibili dacă vrei să eviţi traumele. Respective, un bun kiter trebuie să fie echilibrat şi în armonie cu propriul corp. "

Atleta locuieşte în Tarifa cu tatăl său. Maică-sa a renunţat şi ea la traiul din Barcelona pentru a-şi peutea dedica tot timpul carierei de kitesurfing a fiicei.

În 2004 Gisela Pulido a câştigat primul său titlu, devenind astfel, la doar 10 ani, cea mai tânără campioană de kite-surfing din istorie. Au urmat alte zece campionate şi titluri mondiale. Iar aceasta a fost cea mai mare aventură de până acum. La 16 ani Gisela Pulido a condus un feribot prin strâmtoarea Gibraltar. I-a luat doar 35 minute să ajungă la Tanger, în Maroc – umăr la umăr cu nava de  40 de mii de cai-putere.

Un an mai târziu, a cucerit formaţia de stânci de calcar Cei 12 apostoli din Australia. Aceste stânci sunt considerate inaccesibile pentru surfing din cauza vânturilor în rafale din zonă.
 In Tarifa a deschis un restaurant… o şcoală de kitesurfing… şi două magazine de echipament pentru kitesurfing. Urmează să-şi ia şi diploma de management internaţional al afacerilor. Dar deocamdată, cariera sportivă profesionistă e pe primul loc. Venitul din premii şi de la sponsori e de circa 250 de mii de euro pe an.

 Tatăl şi antrenorul ei, Juan Manuel Pulido, e mereu alături de ea. Standardele cresc cu fiecare an – iar manevrele devin tot mai riscante.

 Gisela Pulido e în cea mai bună formă posibilă – kitesurfingul e în mod evident stihia ei!


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Astăzi este ziua poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu Creează sculpturi din materiale folosite. A pictat  un capitol din istoria artei Un bucatar de  mare talent Leon Löwentraut un nume demn de cunoscut Celebritati la festivalul de la Hof Creatori de thriller-e  in Germania Regizorul Quentin Tarantino plănuieşte să se retragă după încă două filme, pentru a deveni romancier O schimbare reusita


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 17 C°
Bălţi 14 C°
Edineţ 14 C°
Cahul 16 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.003 MDL
1 USD = 17.8649 MDL
1 RUB = 0.3029 MDL
1 RON = 4.5769 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus