MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:33      RSS RSS
Home Politic Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Forumul de Afaceri al Diasporei.

Luni, 22 August 2016 09:13
Politic

 

Premierul Pavel Filip a participat astăzi, 21 august, la deschiderea celei de-a doua ediţii a Forumului de Afaceri al Diasporei, desfăşurat astăzi, la Chişinău, cu genericul „Oportunități de dezvoltare locală”. În mesajul său, Pavel Filip a menţionat rolul important pe care îl are diaspora moldovenească în societatea noastră şi faptul că, în luna februarie curent, Guvernul a aprobat Strategia Națională  dedicată diasporei - ”Diaspora-2025”. 

„Este pentru prima oară când în Republica Moldova se elaborează un asemenea document de politici privind diaspora – fapt ce confirmă importanța fenomenului și seriozitatea cu care îl tratează Guvernul”, a spus Prim-ministrul.

Pavel Filip a subliniat meritul diasporei în dezvoltarea economică a ţării noastre, în special prin remitenţele financiare trimise de conaționalii noștri stabiliți temporar peste hotarele țării.

„Modelul economic bazat pe consum și importuri, după care am trăit până acum, ne-a permis să supraviețuim, dar cert este că acest model nu este unul durabil și în baza lui nu poți obține o dezvoltare sustenabilă. Noi, cei de la guvernare, ne dorim să schimbăm paradigma – să nu ne bazăm pe consum și import, ci mai mult pe investiții și export”, a declarat Pavel Filip.

Şeful Executivului a vorbit despre măsurile întreprinse de autorităţile moldoveneşti în ultimele şase luni pentru a asigura un mediu de afaceri atractiv şi prosper, inclusiv pentru investiţiile venite de la conaţionalii noştri care activează peste hotare şi doresc să-şi extindă afacerea în Republica Moldova. În acest sens, Pavel Filip s-a referit la relansarea Programului PARE 1+1, menit să susţină investiţiile migranţilor moldoveni în afaceri în Moldova şi la reluarea activităţii Consiliului Economic al Prim-ministrului într-un nou format, transparent şi mai eficient. În aceeaşi ordine de idei, Premierul a reiterat determinarea Guvernului de a reforma domeniul controalelor de stat, de a reduce numărul actelor permisive pentru lansarea afacerilor, dar şi de a promova în continuare documente de politici care să fie simple şi clare pentru cei care doresc să activeze în sectorul privat, făcând referinţă la proiectul de Lege cu privire la parcurile din industria tehnologiei informației şi la alte iniţiative, care sunt pe agenda Guvernului.

Pavel Filip a subliniat că aceste măsuri  ţintesc obiectivul principal al Guvernului – ca oamenii din Republica Moldova să trăiască în prosperitate, iar cei care sunt stabiliţi temporar peste hotare să poată reveni acasă şi să se simtă bine aici.

sursa realiatea.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Decizii legislative Dodon, despre numirea lui Munteanu la Apărare: Nu schimb hârb pe oală spartă Validarea alegerilor prezedentiale de catre CC Nicolae Nucă, fostul consul al RM  in Italia, Bologna   retinut Nemulțumit de  Brega și Fusu  Politicile  privind controlul tutunului,  discutate de Parlament. Mult ravnita  functie de Procuror- opiniile lui Igor Dodon si Adrian Candu Va renunta la conducerea PSRM Rezultate alegeri 100%! Diferența dintre Igor Dodon și Maia Sandu este de circa 70 de mii de voturi


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus