MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:33      RSS RSS
Home Politic | Economic Social Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Detalii despre vilele de lux de la Căpriana

Luni, 13 Iunie 2016 19:18
Social
Detalii despre vilele de lux de la Căpriana

 

Ministerul Mediului a făcut public raportul grupului de lucru care a cercetat modul în care a fost construit cartierul rezidențial din apropierea localității Căpriana, vizat într-o investigația RISE Moldova. Din nota informativă a grupului de lucru reiese că agentul economic nu a depășit limitele terenului atribuit de Primăria s. Căpriana, dar a depistat închiderea ilegală a drumului public care traversează terenurile în cauză. 

Potrivit membrilor grupului de lucru, format din angajați ai Ministerului Mediului și ai Inspetoratului Ecologic de Stat, drumul public aparține primăriei satului Căpriana iar competențele de remediere a situației le revin anume funcționarilor din cadrul instutuției. 

Solicitat de Realitatea.md, primarul satului Căpriana, Tudor Scutaru, a declarat inițial că nu știe despre situația creată, iar după câteva minute ne-a spus că de fapt drumul nu a fost închis, chiar dacă în nota informativă scrie expres că accesul la drum a fost închis ilegal.

De asemenea, potrivit documentului prezentat de Minister, s-a constatat că agentul economic nu a respectat prevederile avizului ecologic din 2013 și a îngrădit terenul complexului cu gard de protecție a fondului forestier fără delimitarea drumului public, „fiind necesară și îngrădirea laturilor terenului mărginit cu drumul public”.

Cu toate acestea, Inspectoratul Ecologic de Stat nu poate efectua acum verificări deoarece încă nu a expirat moratoriului asupra controalelor de stat, instituit în martie 2016 de către Guvern.

De asemenea, Ministerul Mediului menționează că sectorul de teren cu suprafaţa de 7,1 ha, nu aparține fondulului forestier, ci administraţiei publice locale. Acest teren a fost consolidat din terenurile cotă-parte, deținute cu titlu de proprietate privată de locuitorii satului Căpriana, folosite ca terenuri agricole și că terenul menţionat este amplasat la o distanţă de 1,4 km de la aria protejată.

Verificările grupului de lucru fost efectuate în perioada 7-10 iunie 2016.

Menționăm că la începutul lunii iunie, Rise Moldova publicat o investigație cu titlul „Cartier de clasă Lux în Rezervația Căpriana”, ce vizează afacerea unui cetățean cipriot în Republica Moldova, care ar fi devenit ilegal proprietar 7 ha de teren din pădurea de lângă satul Cărpiana iar acum afaceristul și partenerii săi evită plata unor taxe și impozite la construcția vilelor pe acest teren. 

sursa realitatea.md


Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Gripa se face simtita Barcelona întotdeauna  te atrage Anul 2017, anul cocoşului de foc. Topinamburul, misteriosul cartof care reglează glicemia Cine a acumulat mai multe voturi la scrutinul transnistrean Lucruri uimitoare Din 2017, vârsta de pensionare va fi majorată la bărbați până la 65 de ani, iar la femei - 62 de ani! Pensiile vor fi calculate după o formulă nouă Dosarul produselor alterate Decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus