MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:16      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social Ştiinţă şi Cultură Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Palmyra dupa eliberare

Luni, 13 Iunie 2016 19:09
Ştiinţă şi Cultură
Palmyra dupa eliberare

 Orașul antic Palmyra a fost recucerit de grupul Statul islamic în luna martie. Experții deja dezbat modul în care să soluţioneze prejudiciul provocat de teroriști.

Locul orașului antic din Siria, Palmyra a fost cândva un centru comercial cosmopolit influențat de greci, romani și perși.În 2015 aceste imagini din Palmyra au șocat lumea. Execuții în masă în amfiteatru. teroriștii statului islamic jefuiesc și demolează comorile din antichitate.Reducând Templul Baal, cândva bine conservat, la moloz.

În martie 2016 trupele siriene și forțele speciale rusești au recucerit Palmyra. Rapid și gândit au utilizat locul patrimoniul mondial pentru propagandă politică.

La scurt timp după recucerire, Orchestra Teatrului Mariinsky din Saint Petersburg a evoluat pentru soldații sirieni și ruși.

A fost un act considerat de unii a fi de prost gust, şi un semn al dorinței Rusiei de a avea un cuvânt de spus în viitorul Palmyrei.

Kremlinul spune că după ce locul va fi curățat de minele terestre, va fi reconstruit. Aceasta este o poziție controversată.Palmyra face parte din Patrimoniul Mondial. Restaurarea trebuie să fie efectuată foarte atent. Și asta va fi cu siguranță un proces lent și planificat.

Ce ar trebui să fie făcut? Ar trebui distrugerea făcută de Statul islamic păstrată - ca un monument al ororilor războiului? Sau ar trebui să fie reconstruită Palmyra?  Cel puțin unele structuri arhitecturale- cum ar fi Arcul de Triumf?În cazul acestor obiecte, care sunt arhive importante ale identității naționale, a identității locale, a istoriei și a patrimoniului cultural, cred că este important să ne gândim la modalități de a le înlocui, deoarece fără repere vizuale de a ne reaminti, istoria în curând va fi uitată.

Șeful autorității de antichități ai Siriei a fost în Londra pentru a vedea modelul la scară mare. El optează pentru structurile care amintesc de patrimoniul cultural al Siriei. Dar el ar prefera să nu vadă un arc fals în Palmyra.

Experții în Germania, sunt, de asemenea, precauţi cu privire la soluțiile rapide. În acest an Ministrul de externe, Frank-Walter Steinmeier, a demarat un proiect pentru instituțiile care fac cercetări privind Siria antică. Abordarea germană își propune să ajute experții sirieni să se ajute singuri ....

În urmă cu trei ani, Institutul Arheologic German și Muzeul de Artă Islamică din Berlin au fondat proiectul sirian al Arhivei patrimoniului, unde multe artefacte sunt digitalizate - în principal, de către experții sirieni. Evidența daunelor este, de asemenea, făcută disponibilă arheologilor din Siria.

Atenția mass-media a fost atât de concentrată pe Palmyra că este ușor să trecem cu vederea distrugerile în alte orașe istorice, cum ar fi Alep. Speculatorii imobiliari se pare că deja fac oferte de proprietate în cartierul vechi bombardat ... ..

În timp ce arheologii deja dezbat reconstruirea Palmyrei și altor locuri, războiul din Siria continuă. Nu departe de ruine, oamenii continuă să moară....


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Savantii in apararea Terrei Show în noaptea dintre ani. Atmosferă de sărbătoare la Orhei și Bălți O adevarata fantezie arhitecturala Arta din carti vechi Bradul regal  Noutati de la Festivalul DOKfilm In ajutor celor in dificultate dupa accidente Despre Iasi ROBERT FICHEUX , omul căruia ROMÂNIA îi datorează graniţele


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus