MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:40      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu Externe Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Silicon Saxonia - un loc de afaceri

Luni, 13 Iunie 2016 18:58
Externe
Silicon Saxonia - un loc de afaceri

 Atacuri cu incendieri asupra adăposturilor pentru refugiați. Violența împotriva străinilor. extremismului de dreapta. Statul german estic Saxonia își face un nou nume. Și nu unul bun. Regiunea a fost considerată o poveste rară de succes economic. Silicon Saxonia părea un loc de afaceri pentru multe firme străine. Acum, unii se răzgândesc.

Qutaiba Jarkas este un solicitant de azil de la Damasc. În ultimele două luni, a fost stagiar  la Terrot, un producător de mașini de tricotat în Chemnitz, Saxonia. Este nevoie urgentă de el aici; el este inginer textil, o specialitate solicitată în Germania. Terrot are locuri de muncă, și face un efort special pentru a recruta refugiați.

Jarkas a solicitat azil în Germania. El speră că va fi capabil să rămână. Dar, majoritatea solicitanților de azil ar prefera să nu rămână în Saxonia. Se tem că vor întâlni rasism și xenofobie aici. Asta a devenit o problemă pentru companiile locale care doresc să angajeze refugiați.

De-a lungul ultimelor luni, mii de persoane s-au adunat în Dresda o dată pe săptămână pentru a demonstra împotriva străinilor și refugiaților. Grupurile populiste de dreapta câștigă adepți prin agitare cu emoții.

Tot mai mulți locuitori și întreprinderi încearcă să spună că rasiştii şi xenofobii sunt o minoritate. Ei doresc să repare imaginea regiunii.

Camera de Meserii din Dresda, de exemplu, oferă workshop-uri pentru companiile mici și mijlocii. Multe firme ar dori să angajeze mai mulți muncitori străini, și vin aici pentru o informaţie deplină. Legile muncii sunt un subiect important. Dar, seminariile abordează și alte întrebări. La fel ca ceea ce este Islamul. 

De la o zi la alta, se modifică solicitările pentru un loc de muncă, de a primi oameni din alte țări și culturi. Asta e un subiect al discuției de astăzi. Pentru a face să funcționeze, compania trebuie să aibă angajați. Este un proces de învățare pentru toți.

Pentru companiile din Saxonia, această atitudine primitoare este o chestiune de supraviețuire. SPS, o companie de prelucrare a metalelor, de asemenea, are dificultăți în găsirea de lucrători calificați. Asta a dus la angajarea de personal din străinătate. Până de curând, șeful, în cea mai mare parte, a recrutat muncitori din țările vecine: Polonia și Republica Cehă. Acum trei ani, el a angajat șapte oameni din Spania.

Cinci angajați noi vor începe în curând activitatea la SPS. Dar asta nu e de ajuns. Compania, care are sediul lângă Dresda, are acum speranța de a angaja refugiați. Ei o văd ca pe o oportunitate - pentru toată lumea.

O problemă - pentru că afacerile din Germania sunt tot mai internaționale. Afacerile nu sunt internaționale în funcție de clienți, dar și în funcție de angajaţi.

Aceştia sunt dependenţi de forță de muncă calificată, și nu o găsesc oriunde, la același nivel. Deci avem o situație destul de bună în Germania, privind nivelul de calificare.

Deficitul de calificare nu este doar o problemă în Germania. Dacă te duci în altă parte, vezi o mulțime de forță de muncă, dar nu calificată în mod automat.

Imigranții joacă un rol important. Și unii dintre imigranți care au venit în Germania, au abilități și ar putea fi integrați în forța de muncă germană, dar există bariera limbii?

 Refugiații care vin în ultimul an, nu știm cu adevărat ce fel de calificări și ce fel de formare profesională au: piața germană a muncii are nevoie de oameni din străinătate.

Există mai multe ramuri care sunt cu adevărat dependente, și trebuie să fie multi-culturale și mai diverse în angajați.


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Autoritățile din Turcia au arestat două persoane suspecte de atacul sângeros petrecut de Revelion într-un club din Istanbul Atac terorist la Istanbul: Cel puţin 39 de oameni au fost ucişi într-un club unde petreceau de Revelion Parlamentarele din Romania Experţii care au decis că şefa DNA nu a plagiat vor INTERZICEREA publicării tezei de doctorat a lui Kovesi Premierul francez Manuel Valls și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale  A murit Fidel Castro . Turcia ar putea elimina una dintre cele mai importante funcţii din stat. Al 45 -lea Presedinte al SUA Hillary: “Voi fi un preşedinte mai bun pentru Israel decât Obama”


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus