MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:02      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu Externe Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Inchis din cauza inundatiilor

Vineri, 03 Iunie 2016 10:10
Externe
Inchis din cauza inundatiilor

 

În urma ploilor și inundațiilor din ultimele zile în Franța, angajații muzeului Luvru s-au mobilizat pentru a proteja operele de artă. Astfel, accesul vizitatorilor va fi interzis, iar personalul va muta piesele din din zonele predispuse la inundații la etajele superioare, scrie europe1.fr.

Muzeul Luvru a pus în acțiune un plan propriu de acțiune, definit încă în 2002.

 

Planul de Prevenire a riscului de inundații constă în efectuarea observațiilor asupra nivelului râului Sena, crearea posibilitățor de mutare a operelor la etajele superioare, instruirea și mobilizarea personalului. De asemenea, acesta presupune instalarea dispozitivelor de pompare a apei în subsoluri și un proiect de mutare a obiectelor de artă la Lievin, într-o clădire aflată la câteva sute de metri de Luvru.

Muzeul Luvru, din Paris, este cel mai vizitat muzeu din lume, cu aproximativ 9 milioane de vizitatori pe an. Acesta a fost fondat în 1793 și este cunoscut pentru „Gioconda” lui Leonardo da Vinci, „Venus din Milo” și alte opere celebre.

Un alt muzeu din Paris, deasemenea situat de-a lungul Senei, Muzeul Orsay, și-a anulat joi activitatea și se închide astăzi, pentru a-și stabili planul de protecție.

Realitatea.me menționează că, în ultimile zile, în Franța au avut loc ploi abundente, nivelul râului Sena a crescut cu mai mult de 4 metri, iar din cauza inundațiilor circa 21.700 de case au rămas fără electricitate.

Preşedintele Francois Hollande a declarat joi stare de catastrofă naturală în zonele afectate de inundații. Meteorologii au anunțat pentru astăzi cod portocaliu și pericol de inundații.

realitatea.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Autoritățile din Turcia au arestat două persoane suspecte de atacul sângeros petrecut de Revelion într-un club din Istanbul Atac terorist la Istanbul: Cel puţin 39 de oameni au fost ucişi într-un club unde petreceau de Revelion Parlamentarele din Romania Experţii care au decis că şefa DNA nu a plagiat vor INTERZICEREA publicării tezei de doctorat a lui Kovesi Premierul francez Manuel Valls și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale  A murit Fidel Castro . Turcia ar putea elimina una dintre cele mai importante funcţii din stat. Al 45 -lea Presedinte al SUA Hillary: “Voi fi un preşedinte mai bun pentru Israel decât Obama”


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus