MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:07      RSS RSS
Home Politic Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

PSRM a împins un militar să încalce legea secretului de stat. Documentele privind comercializarea armamentului, scanate ilegal

Vineri, 03 Iunie 2016 12:46
Politic
PSRM a împins un militar să încalce legea secretului de stat. Documentele privind comercializarea armamentului, scanate ilegal

 

Documentele prezentate ieri, 2 iunie, de către deputatul socialist Novac cu privire la comercializarea unor complexe antiaeriene de către Ministerul Apărării sunt informaţii catalogate ca secret de stat. „Documentele sunt de uz intern, iar datorită dorinței socialiștilor de a face senzații au împins anumite persoane să încalce legea”, a declarat Anatol Șalaru, ministrul Apărării în cadrul emisiuni „PAHOMI” de la RealitateaTV.

Potrivit oficialului, „un militar, care este bănuit demult, are și dosare penale, a scanat aceste documente și le-a transmis. În calculatorul personal au fost găsite mai multe documente secrete. Acesta a încălcat legea secretului de stat și a transmis informații unor persoane străine”.

Ministrul Apărări, Anatol Șalaru, spune că instituția pe care o conduce este una transparentă și informația care este publică socialiștii o pot cere la minister, iar în cazul celor ce sunt declarate secrete de stat nu pot fi publicate.

„Socialiștii puteau să vin la noi să solicite informația necesară, nu să o facă pe detectivii. Noi le-am mai dat și listele militarilor americani care au fost în Republica Moldova. Dacă documentul e public poftim, dacă nu, nu-l putem face public”, a precizat Șalaru.

Ministrul mai spune că armamentul militar moldovenesc este dependent de firmele din Rusia, acesta sunt din ani 50 și pot fi reparate, modernizate doar de Rusia.

„Dacă ei vor ca armata să lucreze cu un armament produs în 1968 pot să vină să le cumpere de la noi și să-și deschidă un muzeu. Ei sunt mai fericiți când suntem dependenți de firmele din Rusia, doar ei pot reparat acest armament. Dar colaborarea cu NATO presupune modernizarea la alte standarte. Militarii care și-au făcut studiile în UE și SUA merită mai mult decât să conducă un zil(mijloc de transport fabricat în USSR)”, afirmă Anatol Șalaru.

Amintim că socialiștii l-au acuzat în nenumărate rânduri pe Anatol Șalaru, ministrul Apărării, că ar vinde armamentul militar moldovenesc. Potrivit socialiștilor, Șalaru diminuează capacitatea de apărare a țării.

realitatea.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Decizii legislative Dodon, despre numirea lui Munteanu la Apărare: Nu schimb hârb pe oală spartă Validarea alegerilor prezedentiale de catre CC Nicolae Nucă, fostul consul al RM  in Italia, Bologna   retinut Nemulțumit de  Brega și Fusu  Politicile  privind controlul tutunului,  discutate de Parlament. Mult ravnita  functie de Procuror- opiniile lui Igor Dodon si Adrian Candu Va renunta la conducerea PSRM Rezultate alegeri 100%! Diferența dintre Igor Dodon și Maia Sandu este de circa 70 de mii de voturi


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus