MediaPublic
Marţi, 22 August 2017 08:20      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social Ştiinţă şi Cultură Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Case de viitor

Vineri, 03 Iunie 2016 10:20
Ştiinţă şi Cultură
Case  de viitor

 O valoare estimata la 15 miliarde de euro vor fi cheltuite pe automatizarea casei la nivel mondial în 2016. Dar nu sunt încă standardizate, iar mulți consumatori pun toate mijloacele într-un singur coș - sau, producătorii, așa cum au fost. Sven Apfeld niciodata nu foloseşte cheile pentru a debloca ușa - folosind astfel doar degetul, mişcându-l în sus, și aprinzând luminile - automat. Sven Apfeld dezvoltă și comercializează "case inteligente". Și el folosește propriile sale produse - inclusiv sistemul de sunet pe care îl controlează cu o aplicație de pe tableta.

Acesta remarca "Cred că e minunat când venim acasă și afară e frig, pot face o baie în avans, de exemplu, sau să pornesc încălzirea înainte să vin acasă din vacanță și să folosesc energia un pic mai conștient. Ea are o mulțime de avantaje . "

 Dar, casele inteligente au riscuri - ilustrate perfect de compania americană "Revolv". Ea permite utilizatorilor să controleze dispozitivele inteligente printr-o aplicație. Dar a fost cumpărat de o filială Google, care a decis să închidă serverul de pe 15 mai. Revolv a depins de aceste servere de la distanță, astfel încât acestea au devenit inutile. Clienții pot primi compensații, dar vor trebui să cumpere sisteme cu totul noi.

 Cerințele standard pentru software-ul inteligent de origine încă mai trebuie să fie stabilite. Markus Schaffrin al asociației industriale Eco recomandă ca consumatorii să-și facă temele de acasă.

 "Tehnologia noua şi piața nu au fost standardizate. Există o mulțime de furnizori, dar nu avem standarde industriale. Astfel încât, dacă am cumpărat un sistem, s-ar putea ca el în câțiva ani să nu existe. Până atunci, jumătate din întrerupătoarele și lămpile din casa mea ar putea fi folosite, și totul se va sfârși prin nefuncţionarea lor, pentru că nu mai pot fi controlate de la distanță. "spune acesta.

 În prezent, în jur de patru ani și jumătate milioane de gospodării la nivel global folosesc dispozitive de rețea, cu mult mai mult decât se aştepta. La fel ca Revolv, ele mai lucrează prin servere externe. În cazul în care producătorul comută serverul oprit, dispozitivele sunt inutile.

 Compania Hamburg "Protonet", a recunoscut problema și a dezvoltat ZOE, un centru inteligent cu un server integrat. „Protonet” le asamblează în propriul atelier. Sistemul nu are nevoie de stocare de la distanță. Acesta oferă o anumită independență clienților.

 "Dacă ZOE a încetat să se mai dezvolte, sau dacă infrastructura noastră a eșuat - dacă biroul nostru a ars, de exemplu - ZOE continuă să lucreze la fel ca niciodată. Dacă compania noastră s-a închis, nu este o problemă, deoarece codul sursei este deschis. Oricine se poate uita la cod și să continue să-l dezvolte ".

 Și, oricine poate re-programa ZOE. Pornirea abordează două puncte de o importanță critică pentru consumator: sisteme deschise și independența lor.Odată ce aceste puncte sunt îngrijite, Sven Apfeld crede că nu ar trebui să fie probleme majore cu casele inteligente.

Cumpărătorii ar trebui să aleagă cu siguranță un sistem deschis, pentru o casă inteligentă din nou, în orice moment.Sistemele din apartament nu utilizează un server extern. 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Savantii in apararea Terrei Show în noaptea dintre ani. Atmosferă de sărbătoare la Orhei și Bălți O adevarata fantezie arhitecturala Arta din carti vechi Bradul regal  Noutati de la Festivalul DOKfilm In ajutor celor in dificultate dupa accidente Despre Iasi ROBERT FICHEUX , omul căruia ROMÂNIA îi datorează graniţele


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 17 C°
Bălţi 14 C°
Edineţ 14 C°
Cahul 16 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.003 MDL
1 USD = 17.8649 MDL
1 RUB = 0.3029 MDL
1 RON = 4.5769 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus