MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:36      RSS RSS
Home Politic Economic Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Vernisajul Vinului, ediția a X-a Cuvée Jubiliară

Miercuri, 25 Mai 2016 17:25
Economic
 Vernisajul Vinului, ediția a X-a Cuvée Jubiliară

 

Vinuri produse în Moldova, premiate internațional vor putea fi degustate la Vernisajul Vinului, ediția a X-a Cuvée Jubiliară. Evenimentul care va avea loc în data de 26 mai 2016 la Chișinău va aduce în atenția pasionaților sute de vinuri de sezon – albe și rose – inclusiv produsele distinse în acest an cu medalii și premii la concursurile internaționale.

Pe parcursul anului curent Vinul Moldovei a participat la cele mai importante competiții specializate din lume, fiind apreciat înalt de experții internaționali. În februarie 2016 Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului, a lansat un program de susținere și stimulare a producătorilor de vinuri din Republica Moldova pentru a se înscrie în concursurile internaționale de vin, pentru a testa îmbunătățirile în materie de calitate pe care Vinul Moldovei le-a realizat în ultima perioadă. În cadrul programului, 104 mostre de vinuri din Moldova au fost înregistrate în concursurile internaționale, dintre care un număr impresionant de 2/3 au fost distinse cu medalii și mențiuni. 

Vinul Moldovei a fost distins cu 81 de premii, printre care: 1 medalie de aur Grand Prix, 11 medalii de aur, 17 medalii de argint, 28 medalii de bronz și 24 vinuri – au fost menționate de juriul internațional.

Aceste rezultate se datorează eforturilor de ameliorare a calității vinurilor, susținute de reformele în sectorul vitivinicol, crearea indicațiilor geografice protejate, elaborarea registrului vitivinicol de stat și investițiile în noi echipamente, tehnologii și plantații viticole.

La Vernisajul Vinului, ediția a X-a Cuvée Jubiliară, pe lângă noile lansări și surprize de la producători, vizitatorii vor putea degusta toate vinurile premiate care corespund tematicii ediției de primăvară – albe și rose. Printre acestea se numără:

  • Chardonnay 2015, Vinăria din Vale (aur - Concours Mondial de Bruxelles și argint - Decanter World Wine Awards),
  • Feteasca Regală, Carpe Diem (argint - Berliner Wine Trophy),
  • Pinot Griggio 2015, Vinăria Purcari (bronz – Decanter World Wine Awards)
  • Chardonnay dulce 2013, Chateau Vartely (argint - Concours Mondial de Bruxelles),
  • Sol Negru Chardonnay 2012, Asconi (argint - Berliner Wine Trophy),
  • Sauvignon Blanc 2015, Albastrele (bronz – Decanter World Wine Awards și International Wine and Spirits Competiton)
  • Albarino 2015, Fautor (bronz – Decanter World Wine Awards și International Wine Challange)

Ediția aniversară Vernisajul Vinului se va desfășura pentru prima dată în aer liber. Evenimentul, devenit un brand notoriu, va propune publicului un program cultural divers și degustări cu sute de vinuri selecte caracteristice sezonului, expuse de 30 de companii vinicole producătoare de vinuri de calitate premium, reunite sub brandul de țară Vinul Moldovei.

În ajunul evenimentului, doritorii de a-și asigura un loc la Vernisajul Vinului, ediția a X-a Cuvée Jubiliară trebuie să se grăbească să procure unul din cele 70 de bilete rămase, la prețul de 250 de lei, de la magazinele specializate (Vinoteca Wine.md, Carpe diem, Arta Vinului, Vinurile Moldovei) sau la intrarea la eveniment.

Vernisajul Vinului este un eveniment select, dedicat promovării culturii vinului și a consumului vinului de calitate în Republica Moldova, sub egida brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în 2011 și are loc în mod tradițional de 2 ori pe an, în ediții de primăvară și de iarnă. Vernisajul Vinului își propune următoarele obiective: stimularea pieței interne a vinurilor de calitate produse în Moldova, creșterea culturii de consum a vinului de calitate, precum și oferirea unei platforme de comunicare între vinificatori și consumatori, unde se lansează noi produse și trenduri de consum.

realitatea,md

 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Banca Mondială a revizuit o creștere economică de 2,8 % pentru R. Moldova în 2017 Legea privind reforma sistemului de pensii, publicată în Monitorul Oficial Bugetul Chisinaului pentru 2017 Veniturile provenite din vânzarea serviciilor în sectorul comunicațiilor electronice, în scădere  Victor Bodiu a recunoscut INDICAŢIILE primite de la Filat în privinţa BEM Guvernul propune prelungirea dreptului de a desfăşură comerţul cu amănuntul în baza patentei Licitaţia privind reabilitarea reţelelor de apă din capitală Sefa DNA din România  a comentat ancheta în dosarul fraudei din sistemul bancar din Moldova Preturile la alimente  in aceasta perioada oscileaza


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus