MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:41      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu Externe Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Riscă să piardă trofeul Eurovision 2016

Joi, 19 Mai 2016 11:00
Externe
Riscă să piardă trofeul Eurovision 2016

 

Acum două zile președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că titlul piesei, cu care interpreta Jamala a câștigat ediția din acest an a concursului Eurovision, a fost schimbat din ”Крым наш” (trad. "Crimeea este a noastră") în "1944", astfel, s-a descoperit că piesa ar fi fost interpretată în luna mai 2015, ceea ce reprezintă o încălcare a regulamentului concursului și presupune excluderea piesei.

Bloggerul ucrainean Anatolii Șarii a dat peste o înregistrare din luna mai 2015, când artista ar fi cântat piesa cu care s-a dus și la Eurovision 2016. Imaginile video au fost șterse deja de pe YouTube.

”Jamala a fost dată de gol de președintele Ucrainei, Petro Poroșenko. El le-a spus jurnaliștilor că piesa s-a numit înainte ”Крым наш”, iar Jamala a cântat-o în tatară. Eu am crezut că ea poate a cântat-o după luna septembrie 2015, însă nu este deloc așa”, a spus bloggerul într-un video postat pe YouTube.

Potrivit regulemantului competiției, piesa înscrisă în concurs nu trebuie să fie lansată înaintea de data de 1 septembrie.

Amintim că, la 16 mai, Petro Poroșenko i-a oferit interpretei Jamala de Artist al Poporului.

Cântăreața de 32 de ani, tătăroaică din Crimeea, a evocat în piesa sa „1944” deportarea minorității din care face parte de către Stalin. S-a inspirat din ceea ce i-a povestit străbunica sa, care a trăit acest episod tragic din istoria sovietică. Piesa, o combinaţie între muzica pop şi versuri pline de durere, care sunt mai mult enunţate decât cântate, a dat fiori atât prin inflexiunile vocii interpretei, cât mai ales prin emoția pe care o transmite.

„Aș vrea să cânt cu adevărat un cântec despre pace și dragoste. Este ceea ce doresc tuturor: pace și dragoste”, a declarat Jamala în momentul în care i s-a înmânat trofeul.

sursa realitatea.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Autoritățile din Turcia au arestat două persoane suspecte de atacul sângeros petrecut de Revelion într-un club din Istanbul Atac terorist la Istanbul: Cel puţin 39 de oameni au fost ucişi într-un club unde petreceau de Revelion Parlamentarele din Romania Experţii care au decis că şefa DNA nu a plagiat vor INTERZICEREA publicării tezei de doctorat a lui Kovesi Premierul francez Manuel Valls și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale  A murit Fidel Castro . Turcia ar putea elimina una dintre cele mai importante funcţii din stat. Al 45 -lea Presedinte al SUA Hillary: “Voi fi un preşedinte mai bun pentru Israel decât Obama”


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus