MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:03      RSS RSS
Home Politic Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Sustinut de UE

Joi, 19 Mai 2016 13:52
Politic
Sustinut de UE

 

Membrii delegației Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM încurajează Guvernarea Republicii Moldova și îndeamnă la „stabilitatea, ambiție, atitudine proactivă și o guvernare cu fața către cetățeni”. Cu un mesaj în acest sens a venit europarlamentarul Andi Cristea în debutul unei conferințe de presă la care a participat și prim-ministrul Pavel Filip.

„Este vorba despre un mesaj de încurajare și unul de sprijin pentru că sarcina Guvernului nu este deloc simplă. Sunt bucuros că în cadrul discuţiilor am analizat fapte concrete și nu promisiuni. Republica Moldova este într-un proces de redresare și ne dorim ca această redresare să fie cât mai rapidă. Vreau să spun că cel mai important este procesul, vedem progrese și îmi doresc ca până la 31 iulie să aveți vești bune”, a declarat Cristea.

Potrivit oficialului, un alt element important este stabilitatea, ambiția politică și atitudinea productivă, fapt pe care a pus accent și europarlamentarul Norica Nicolai.

„Pentru mine este important ca la Chișinău suntem în prezența unui Guvern care reprezintă interesele cetățenilor, nu a unui grup. Sper în stabilitate oamenilor politici, acestui Guvern. Avem foarte multă încredere în actuala formulă politică și sperăm ca până la 31 iulie reformele și foaie de parcurs să fie îndeplinite. Ele sunt promițătoare și reale. Suntem în prezența unui început care urmează a fi consolidat”, afirmă Norica Nicolai.

Prim-ministrul Pavel Filip spune că aceste întâlniri reprezintă voința de a moderniza Moldova, voința Guvernului, voința Parlamentului și Europarlamentului.

„Adevărații prieteni sunt cei care sunt alături de noi nu doar când este bine, dar și atunci când trecem peste evenimente mai dificile. Cuvântul cheie al întâlnirilor a fost voința de a moderniza Moldova, voința Guvernului, voința Parlamentară și Europarlamentară. O parte din voință deja se vede. Ministerele sunt turate puternic, la fel și majoritatea parlamentară”, afirmă Pavel Filip.

Realitatea.md amintește că în perioada 18-19 iunie Republica Moldova a găzduit cea de-a 2-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova.

sursa realitatea.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Decizii legislative Dodon, despre numirea lui Munteanu la Apărare: Nu schimb hârb pe oală spartă Validarea alegerilor prezedentiale de catre CC Nicolae Nucă, fostul consul al RM  in Italia, Bologna   retinut Nemulțumit de  Brega și Fusu  Politicile  privind controlul tutunului,  discutate de Parlament. Mult ravnita  functie de Procuror- opiniile lui Igor Dodon si Adrian Candu Va renunta la conducerea PSRM Rezultate alegeri 100%! Diferența dintre Igor Dodon și Maia Sandu este de circa 70 de mii de voturi


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus