MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:11      RSS RSS
Home Politic Economic Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Industria atomobilistica din Germania e in pierdere

Joi, 19 Mai 2016 10:34
Economic
Industria atomobilistica din Germania e in pierdere

 Tot mai multe probleme în industria automobilelor din Germania – si pentru reputatia sa luptă nu doar Volkswagen. Opel, Mercedes si Audi sunt nevoite să retragă sute de mii de masini. 

Dieselgate de la Volkswagen, un scandal care a prejudiciat enorm reputatia industriei automobilistice germane. Acum, Mercedes, Opel si Audi sunt nevoite să retragă peste o jumătate de milion de masini din cauza iregularitătilor în nivelurile de emisie. În consecintă, cel mai mare producător de masini VW anuntă pierderi enorme de 4.1 miliarde de euro. În doar cîteva luni, încrederea în industria automobilistică germană s-a năruit. Cum s-a întîmplat acest lucru?

Volkswagen înca isi  mai prezintă masinile la televiziunea americană. Consumatorii bănuiesc de mult timp că nu tot ce le spun marii producători de masini e adevărat. Acum, VW a demonstrat acest lucru, creînd programe sofisticate pentru a păcăli sistemul. Dar, există si metode legale de a face emisiile să arate mai bune decît sunt. Iar Porsche, Mercedes, Opel si Audi le-au folosit la maxim.

Alexander Dobrindt de la Ministerul transporturilor din Germania spune ”aceste firme vor retrage voluntar vehiculele sub pretextul reviziunilor tehnice. În total, 630.000 de masini din toată Europa.”

Motoarele diesel practic în fiecare săptămînă. Nivelurile de oxid de azot sunt înalte. Au fost folosite dispozitive de trisare. Practic toate fabricile ce produc motoare diesel sunt suspectate că ar fi încălcat legea .Dar motorul diesel are avantaje mari, în special în domeniul emisiilor de CO2, căci sunt cu 20 de procente mai ecologice decît cele pe benzină. Iar în următoarea generatie, motoarele diesel vor fi cu mult mai curate.

Declaratii precum acestea nu sunt bazate pe realitate. Atît motoarele pe benzină, cît si pe motorină emit o cantitate neasteptat de mare de poluanti. Timp de mai multi ani, industria încearcă să se prezinte ca fiind una ecologică. Publicitatea arată masinile ca fiind ecologice. Dar cifrele emisiilor sunt prezentate cu caractere mărunte

Se spune că atunci cînd Volkswagen strănută, orasul Wolfsburg răceste. Niciun alt oras din Germania nu depinde mai mult decît Wolfsburg de succesul unei corporatii.

123 de mii de oameni trăiesc aici si, chiar în centru, marea fabrică VW domină peisajul. Chiar lîngă ea, Volkswagen arena, sediul clubului sportiv Wolsburg Bundesliga, detinut de firmă... există chiar si o universitate auto, unde sunt instruiti angajatii VW.

Acum însă, scandalul legat de emisii poate avea consecinte majore pentru acest mic oras din nordul Germaniei..

Fără VW, echipa din Wolfsburg nu ar exista. Clubul Bundesliga e total detinut de VW. Doar datorită fabricii de automobile, Wolfsburg îsi permite să plătească milioane pentru atacan?i precum Bas Dost.

 

Dar ce s-ar întîmpla dacă VW si-ar reduce cheltuielile? Firma a pierdut 1.6 miliarde de euro anul trcut, după ce a alocat o sumă imensă pentru a acoperi costurile scandalului legat de emisii. Deci, s-au terminat vremurile frumoase pentru clubul Bundesliga?

 

Peste jumătate din cei 120 de mii de locuitori ai orasului lucrează la firmă. Au auzit despre scandalul legat de emisii – si nu vor să vorbească despre aceasta. Unii si-au întreptat nemultumirea spre America.

 

 

 

 

 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Banca Mondială a revizuit o creștere economică de 2,8 % pentru R. Moldova în 2017 Legea privind reforma sistemului de pensii, publicată în Monitorul Oficial Bugetul Chisinaului pentru 2017 Veniturile provenite din vânzarea serviciilor în sectorul comunicațiilor electronice, în scădere  Victor Bodiu a recunoscut INDICAŢIILE primite de la Filat în privinţa BEM Guvernul propune prelungirea dreptului de a desfăşură comerţul cu amănuntul în baza patentei Licitaţia privind reabilitarea reţelelor de apă din capitală Sefa DNA din România  a comentat ancheta în dosarul fraudei din sistemul bancar din Moldova Preturile la alimente  in aceasta perioada oscileaza


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus