MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:35      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură Lege şi Justiţie Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Lupu despre ridicarea imunității parlamentare

Miercuri, 20 Aprilie 2016 09:57
Lege şi Justiţie
 Lupu despre ridicarea imunității parlamentare

 

Preşedintele PDM, Marian Lupu, va susține împreună cu colegii săi din partid inițiativa de ridicare a imunității parlamentare a deputaților. Democratul spune că ideea nu este una nouă și nici populistă, aceasta fiind susținută de societate și chiar de opoziție. 

”Eu sunt pro acestei inițiative și o voi susține cu colegii mei. Nu o găsesc populistă, nu este nouă. Este o idee susținută de societate și de opoziție. Deputații nu trebuie să beneficieze de imunitate parlamentară. Timp de 25 de ani, ei au beneficiat de ea. Am văzut ca după această imunitate avem cazuri când într-adevăr dintr-un nivel de cultură, multă lume a încercat să beneficieze de ea prin trafic de influență, interese de familie, de grup etc”, a declarat Marian Lupu, la emisiunea ”Fabrika” de la postul de televiziunePublika TV.

Liderul PD este de părere că toți trebuie să fie egali în fața legii, iar deputații să fie în rând cu cetățenii Republicii Moldova.

”Toată lumea trebuie să fie egală în fața legii. Vrem ca toți deputații să fie de rând cu toți cetățenii RM. Într-un sistem democratic azi eşti la guvernare, mâine în opoziţie. Nu facem această lege pentru cei din opoziţie doar. E o lege bună. Va aduce noi condiții în rândul deputaților în ceea ce ține de combaterea corupției”, a adăugat Marian Lupu.

Marian Lupu și-a exprimat speranța că deputații își vor da votul pentru această inițiativă, întrucât în opinia lui ”este una imperativă”.

Amintim că proiectul de lege privind retragerea imunităţii deputaţilor, propus de PDM, a primit astăzi avizul Curții Constituționale. Potrivit CC, proiectul de Lege nu depășește limitele de revizuire a Constituției și poate fi înaintat Parlamentului spre examinare. Totodată, inițiativa deputaților va putea fi suspusă dezbaterilor peste 6 luni de la pronunțarea Curții Constituționale. În prezent, imunitatea parlamentară poate fi ridicată la solicitarea Procuraturii Generale, cu votul majorităţii deputaţilor.

realitatea.md

 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Șeful de la DOS a primit 30 de zile de arest Eduard Rudenco, avocatul lui Veaceslav Platon a fost citat la CNA Procedura de obrtinere a certificatului de moștenitor pentru succesori, simplificată Despre reținerea Consulului General al Republicii Moldova la Istanbul Un sistem judiciar pe care mi-l doresc: modelul austriac 6 candidați la funcția de procuror general.  Urmează să fie ELIBERAT chiar din sala de judecată- spune avocatul Dezvaluiri incendiare in dosarul Filat Someri si actionari bancari in Moldova


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus