MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:39      RSS RSS
Home Politic Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Marea Britanie lansează un Program multianual de asistență a RM

Luni, 18 Aprilie 2016 17:47
Politic
Marea Britanie lansează un Program multianual de asistență a RM

 Valorificarea eficientă de către Republica Moldova a oportunităților de asistență din partea Departamentului Guvernului britanic pentru Dezvoltare Internațională prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare a fost discutată astăzi de Președintele Parlamentului Andrian Candu cu responsabilii de implementarea proiectelor menite să susțină reformele-cheie în țara noastră.

Potrivit oficialilor britanici, timp de șase luni de la lansarea Fondului în Republica Moldova au fost implementate 21 de proiecte, care acoperă diverse sectoare, inclusiv dezvoltare regională, consolidarea mediului de afaceri, asigurarea securității energetice, asanarea sistemului de impozitare și management al cheltuielilor publice. Alte domenii prioritare de asistență vizează liberalizarea și modernizarea sectorului bancar, consolidarea statului de drept, reforma justiției și combaterea corupției.

Andrian Candu a mulțumit autorităților britanice pentru asistența financiară și consultanța experților internaționali și locali responsabili de realizarea proiectelor. Președintele Parlamentului a dat asigurări că Legislativul va sprijini administrarea eficientă a asistenței acordate, care țintește exact necesitățile de reformă ale țării noastre.

„Republica Moldova, în calitate de stat asociat, a intrat într-o fază de modernizare și, cu regret, uneori, se simte lipsa de experiență și expertiză. Salutăm lansarea Fondului pentru Buna Guvernare în țara noastră și apreciem faptul că proiectele planificate vin să susțină eforturile autorităților în implementarea reformelor asumate. Provocările care stau în fața noastră sunt mari și țin de diverse domenii, în special de sectoarele financiar-bancar și energetic, de aceea este important să ne facem temele. Avem determinarea fermă să asigurăm schimbarea în bine a țării și, într-un timp cât mai scurt, să facem posibilă și depunerea cererii de aderare la Uniunea Europeană", a menționat Președintele Parlamentului.

La rândul său, Șeful Serviciului diplomatic al Ministerului de Externe a Marii Britanii, Sir Simon McDonald a declarat că vede în Republica Moldova un partener european.

„Marea Britanie și Republica Moldova se află la părți opuse din punct de vedere al așezării geografice, dar sunt parte a aceluiași continent. Avem istorii diferite, însă același destin. Guvernul Marii Britanii va sprijini Republica Moldova în realizarea destinului său european, dacă cetățenii acestei țări aleg această cale", a mai menționat oficialul britanic.

Guvernul Marii Britanii acordă asistență în domeniul reformelor pentru Bosnia și Herțegovina, Georgia Moldova, Serbia și Ucraina, prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare. În fiecare țară a fost constituită o Unitate de Management a Programului (UMP) pentru administrarea curentă și asistență în realizarea reformelor. UMP va oferi asistență tehnică Republicii Moldova pentru ca țara să devină mai rezistentă la șocurile externe și interne atât de natură politică, cât și economică. De asemenea, aceasta va susține în continuare creșterea economică și stabilitatea țării. Programul de asistență este coordonat de PwC Marea Britanie și PwC Moldova, Centrul Analitic „Expert-Grup", în strânsă colaborare cu Ambasada Marii Britanii la Chișinău.

 sursa -descride.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Decizii legislative Dodon, despre numirea lui Munteanu la Apărare: Nu schimb hârb pe oală spartă Validarea alegerilor prezedentiale de catre CC Nicolae Nucă, fostul consul al RM  in Italia, Bologna   retinut Nemulțumit de  Brega și Fusu  Politicile  privind controlul tutunului,  discutate de Parlament. Mult ravnita  functie de Procuror- opiniile lui Igor Dodon si Adrian Candu Va renunta la conducerea PSRM Rezultate alegeri 100%! Diferența dintre Igor Dodon și Maia Sandu este de circa 70 de mii de voturi


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus