MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:31      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social Ştiinţă şi Cultură Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

O retrospectivă la evoluția târgului ART Köln, considerat mama tuturor târgurilor de artă.

Luni, 18 Aprilie 2016 11:34
Ştiinţă şi Cultură
O retrospectivă la evoluția târgului ART Köln, considerat mama tuturor târgurilor de artă.

 Un spațiu de vânzare de artă contemporană? În 1960, a fost o idee revoluționară. Deschiderea primului "Kunstmarkt Köln", sau piața de artă din Köln în 1967 a fost o inovație radicală - o revoluție, chiar. Ideea aparține tânărului dealer de artă din Köln Rudolf Zwirner și unor proprietari de galerii. Publicul avea nevoie de multă convingere .....

Pe atunci, "lumea artei" a însemnat New York, nu Köln. Hans Mayer a vrut să-l pună pe hartă. El a făcut parte din târgul de artă din Köln de la început. Astăzi galeria lui este un lider mondial în arta contemporană.

De la Markus Lüpertz la Georg Baselitz, tânăra scenă artistică germană s-a înghesuit la Köln. Și a venit cu colecționari și artiști internaționali.

Hans Mayer a adus din New York regele artei pop Andy Warhol, împreună cu artistul stilului Fluxus - Joseph Beuys.
Lucrarea lui Beuys cu săniile trase, intitulată "The Pack", a fost vândută la un preț de top în 1969.La acel moment, costa 100 000 de mărci, o sumă de neconceput. A fost o senzație pentru piața de artă.

Anul 1970 a adus senzații noi, și noi artiști care nu se temeau să-și tragă palme.Târgul de Artă a reflectat - și anticipat spiritul vremii. Galerista Monika Sprüth a prezentat artiste ca Cindy Sherman, Rosemarie Trockel și Jenny Holzer. Necunoscute la momentul respectiv, au devenit pe parcurs vedete.

Astăzi, Sprüth Maģers este una dintre galeriile de top din lume, cu filiale în Berlin și Londra. Totul a început în Köln.

Monika Sprüth a început să se concentreze pe tinerii artiști de sex feminin în anii '80. A fost un joc de noroc, și datorită "Kölner Kunstmarkt", a dat roade.

Köln Kunstmarkt a fost un mare ajutor pentru vânzarea de lucrări. Deoarece acest aspect al pieței de artă a atras un public internațional imens la Köln. La sfârșitul anilor 1980, "Arta Köln", după cum a fost numit târgul de artă, s-a extins. A fost cel mai important târg de artă modernistă clasică și contemporană, dar se confrunta cu o concurență din ce în ce mai acerbă cu târgurile din Basel, Londra, Miami și Hong Kong.

A fost un moment de senzație în piață de artă, atunci când arta a devenit o marfă scumpă și speculatorii au făcut ca prețurile să explodeze. Mulți iubitori de artă au considerat că târgul Art Köln a devenit prea arbitrar.

 De-a lungul anilor, a devenit atât de largă și atât de mare, atât de disperată, că anumite galerii străine au considerat-o mai puțin atractivă.

"Mama tuturor târgurilor de artă" s-a aflat în criză. Până în 2008, cand l-a angajat pe Daniel Hug ca și curator. Motto-ul americanului "mai puțin este mai mult" a ajutat ca anumite galerii importante și colecționari să revină la Koln.

Pentru mulți, târgul Art Köln a fost ceea ce a trezit dragostea de artă. Corina Krawinkel a cumpărat primul tablou aici, când avea 16 ani. Astăzi, colecția ei este atât de mare încât ar trebui să pună o mare parte din ea în depozit. Ea și soțul ei se specializează în arta germană contemporană.

Târgul Art Köln se va deschide cu o expoziție specială, dedicată celei de a 50-a aniversare. Un eveniment ce va arăta de unde vine și încotro se îndreaptă.


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Savantii in apararea Terrei Show în noaptea dintre ani. Atmosferă de sărbătoare la Orhei și Bălți O adevarata fantezie arhitecturala Arta din carti vechi Bradul regal  Noutati de la Festivalul DOKfilm In ajutor celor in dificultate dupa accidente Despre Iasi ROBERT FICHEUX , omul căruia ROMÂNIA îi datorează graniţele


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus