MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:05      RSS RSS
Home Politic Economic Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

La un pas de faliment

Joi, 14 Aprilie 2016 13:09
Economic
La un pas de faliment

 

SA ”Moldovagaz” informează că pierderile din activitatea sa economico-financiară de 3 111,7 milioane de lei obținute în anul 2015 sunt cauzate de deprecierea valutei naționale, în special diferența de curs negativă aferentă datoriilor istorice pentru gazele naturale furnizate. 

 

Potrivit unui comunicat de presă a întreprinderii, pierderile au mai fost cauzate de politica tarifară neprofitabilă a ANRE exprimată prin nerevizuirea tarifelor la gazele naturale din perioada 2011-2015; inclusiv datoriile întreprinderilor sectorului termoenergetic.
 
„Diferența de curs valutar a fost stabilită reieșind din recalcularea în lei moldovenești la data raportării datoriilor SA „Moldovagaz” față de SAP "Gazprom" și SRL "Factoring-Finans”. Pentru referință, la sfârșitul anului 2014, cursul oficial al leului moldovenesc față de dolar constituia 15,6152 lei, iar pe parcursul anului 2015 cursul s-a majorat cu 25,9%, pentru ca la sfârșitul anului 2015 să constituie 19,6585 lei pentru 1 dolar. Prin urmare, deprecierea valutei naționale a influențat negativ condițiile de convertire a valutei pentru asigurarea decontărilor cu SAP "Gazprom"”, se menționează în comunicat.
 
Factorii esențiali care au generat acumularea datoriilor pentru gazele naturale furnizate, reprezintă politica tarifară neprofitabilă a ANRE, inclusiv nerevizuirea tarifelor la gaze din perioada 2011-2015 și neachitările întreprinderilor din sectorul termoenergetic. Metodologia tarifară în vigoare generează în continuare pierderi atât pentru SA «Moldovagaz», cât și societăților saleAFILIATE, în legătură cu diminuarea normativului de pierderi de gaze în rețelele de distribuție incluse în tarif și neacoperirea prin tarif a tuturor costurilor activității întreprinderii. 
sursa realitatea.md

Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Banca Mondială a revizuit o creștere economică de 2,8 % pentru R. Moldova în 2017 Legea privind reforma sistemului de pensii, publicată în Monitorul Oficial Bugetul Chisinaului pentru 2017 Veniturile provenite din vânzarea serviciilor în sectorul comunicațiilor electronice, în scădere  Victor Bodiu a recunoscut INDICAŢIILE primite de la Filat în privinţa BEM Guvernul propune prelungirea dreptului de a desfăşură comerţul cu amănuntul în baza patentei Licitaţia privind reabilitarea reţelelor de apă din capitală Sefa DNA din România  a comentat ancheta în dosarul fraudei din sistemul bancar din Moldova Preturile la alimente  in aceasta perioada oscileaza


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus