MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:10      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Hans Zimmer -un nume cunoscut in cinematografie si muzica

Miercuri, 13 Aprilie 2016 11:45
Monden
Hans Zimmer -un nume cunoscut in cinematografie si muzica

 A lucrat pentru circa 150 de producții printre acestea fiind clasicul Rainman cu Dustin Hoffman, epicul Gladiator al lui Ridley Scott și neuitatul Lion King pentru care a primit un Oscar în 1995.Hans Zimmer iese rareori din studioul său de înregistrări din California, dar, în pofida tracului, a făcut o excepție pentru a le oferi o nouă viață soundtrackurilor sale clasice. Turneul său prin Europa e o odisee a muzicii de film ce antrenează peste 70 de muzicieni.

12 mii de fani au venit aici să savureze muzica de film a lui Zimmer interpretată live pe arena Wembley din Londra . E o producție de proporții, cu o orchestră completă, un cor și un show de lumini  impresionant. Prin intermediul notelor cunoscute, publicul se pomenește imediat în altă atmosferă – de exemplu, în savană, datorită muzicii din Lion King, cu participarea lui Lebo M. E  in stilul rock-n-roll.Procedeul a funcționat de minune, aducându-i lui Zimmer critici elogioase în presa britanică.

Regizorul lui Batman – Christopher Nolan – a spus că pentru el Zimmer reprezintă coloana sonoră a filmului contemporan, iar muzica pentru Cavalerul Negru a fost proaspătă, diferită și imitată nemilos în toate filmele de acțiune ulterioare. O apreciere deosebit de înaltă. Dar cum a reușit un muzician german fără studii de specialitate să ajungă atât de sus la Hollywood.

Muzica lui e cunoscută în întreaga lume, dar foarte puțini știu cum arată. Hans Zimmer a făcut carieră creând coloane sonore de neuitat pentru blockbusterele hollywoodiene – de la Pirații din Caraibe la Batman, el e maestrul muzicii de film.Zimmer a mers la un internat englez, a făcut o pasiune pentru sintetizatoare și a ajuns să cânte în unul din cele mai faimoase clipuri muzicale din toate timpurile.

Dar marea sa pasiunea era filmul. La Londra a avut norocul să facă echipă cu deja consacratul compozitor de film Stanley Myers.Muzica pentru Rainman a constituit pentru Zimmer botezul focului la Hollywood.

După acest succes, Zimmer s-a mutat la Los Angeles și a devenit unul dintre cei mai solicitați compozitori de film. La 37 de ani, a obținut recunoașterea ultimă – Oscarul pentru coloana sonoră a filmului The Lion King.

Hans Zimmer colecționează sunete. El combină muzica etnică, clasică și electronică creând imagini sonore individuale pentru filme horror, de comedie sau de acțiune. Cu anumiți regizori, așa cum e Christopher Nolan, colaborează permanent.

Zimmer a lucrat la peste 150 de filme, realizând inclusiv monumentala coloană sonoră a epicului Gladiator de Ridley Scott, cu care recunoaște că l-a parodiat pe Wagner.Compozitorul începe prin a crea un fel de simfonie – propria sa versiune a poveștii. Uneori muzica nu face decât să însoțească imaginile, dar pe alocuri se întâmplă și lucruri miraculoase. Hans Zimmer lucrează acum cu cei mai buni. Compania sa Remote Control Productions din Santa Monica beneficiază de foarte multe talente creative.

Lista regizorilor care au avut norocul să-l întâlnească pe Hans Zimmer e și ea lungă.

Pentru The Lion King Oscar Zimmer a primit singurul său Oscar. Soundtrackul a devenit unul din cele mai bine vândute din toate timpurile. E un exemplu extraodinar al măiestriei lui Hans Zimmer de a combina stiluri și aranjamente instrumentale variate și a le face să fuzioneze într-o viziune muzicală unificată și unică.

Muzica extraordinară a lui Hans Zimmer care tocmai a anunțat că se retrage, dar – nu vă faceți griji – numai din filmele cu super-eroi! 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Astăzi este ziua poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu Creează sculpturi din materiale folosite. A pictat  un capitol din istoria artei Un bucatar de  mare talent Leon Löwentraut un nume demn de cunoscut Celebritati la festivalul de la Hof Creatori de thriller-e  in Germania Regizorul Quentin Tarantino plănuieşte să se retragă după încă două filme, pentru a deveni romancier O schimbare reusita


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus