MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:06      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu Externe Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Osetia de Sud va organiza un referendum pentru anexare la Rusia

Luni, 11 Aprilie 2016 15:23
Externe
Osetia de Sud va organiza un referendum pentru anexare la Rusia

 În auto-proclamata Osetia de Sud, până în luna august, s-ar putea desfășura un referendum pentru intrarea țării în componența Rusiei, a declarat pretinsul lider osetin, Leonid Tabilov într-un interviu pentru agenția rusă ITAR-TASS, informează BBC.

Planificăm să organizăm referendumul până în luna august”, a spus Tabilov.

Potrivit pretinsului lider osetin, referendumul va fi unul constituțional. „Sunt încrezut, că populația va fi de acord”, a spus politicianul.

Este de menționat că în 1992, în Osetia de Sud, a avut loc un referendum, pentru aderarea la Federația Rusă. Atunci locuitorii din enclava separatistă, au susținut inițiativa, însă aceasta nu a fost realizată. Potrivit lui Tabilov, încă niciun plebiscit cu astfel de rezultate, a avut loc în 2006.

În 2008, Gerogia a încercat să recapete controlul asupra Osetiei de Sud, care a fost pierdut în anii 90. Tentativa a dus la un conflict militar, în care s-a implicat Rusia. După câteva zile de ostilități, părțile beligerante au semnat un acord de încetare a focului. După aceasta, Rusia a recunoscut oficial statutul Osetiei de Sud.

Pe lângă Rusia, independența Osetiei a fost recunoscută de Venesuela, Nicaragua și două state insulare, Nauru și Vanuatu. Nicio altă țară membră ONU a nu mai recunoscut independența Osetiei de Sud.

În prezent enclava se află într-un proces de integrare cu Rusia. Anul trecut, Moscova și Tshinvali au semnat un acord de colaborare. Documentul prevede suport militar, în cazul în care una dintre țări va fi atacată. Acordul mai prevede și apartenența unor subdiviziuni militare osetine la armata Rusă.

sursa deschide.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Autoritățile din Turcia au arestat două persoane suspecte de atacul sângeros petrecut de Revelion într-un club din Istanbul Atac terorist la Istanbul: Cel puţin 39 de oameni au fost ucişi într-un club unde petreceau de Revelion Parlamentarele din Romania Experţii care au decis că şefa DNA nu a plagiat vor INTERZICEREA publicării tezei de doctorat a lui Kovesi Premierul francez Manuel Valls și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale  A murit Fidel Castro . Turcia ar putea elimina una dintre cele mai importante funcţii din stat. Al 45 -lea Presedinte al SUA Hillary: “Voi fi un preşedinte mai bun pentru Israel decât Obama”


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus