MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 15:54      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură Lege şi Justiţie Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

„Legea comunicațiilor poștale”, aprobată de Parlament în lectură finală

Joi, 17 Martie 2016 14:50
Lege şi Justiţie
„Legea comunicațiilor poștale”, aprobată de Parlament în lectură finală

 

Proiectul legii poștei, mai nou redenumit în Legea comunicațiilor poștale a fost votat, în a doua lectură, fiind și cea finală, de către Parlament. Pentru proietul de lege și-au dat votul 56 de deputați.

Potrivit președintelui Comisiei economiei, buget și finanțe, Ștefan Creangă, „pentru lectura a doua proiectul de lege a fost modificat şi completat cu norme şi prevederi, care vor contribui la dezvoltarea serviciului poştal universal şi la garantarea accesului tuturor utilizatorilor la reţeaua poştală”.

Totodată, în acest context a fost propus ca proiectul de lege a poştei se propune a fi redenumit în legea comunicaţiilor poştale şi completat cu noi noţiuni şi prevederi.

În cadrul dezbaterilor, deputatul PSRM, Corneliu Furculiță care a declarat că „Legea cu privire la poștă pune mass-media sub pericolul monopolului, care vor trebui singure să decidă dacă să vândă sau nu ziarele. Astăzi pentru Poștă nu este convenabil să distribuie ziare, întrucât au preluat mai multe atribuții deținute anterior de Banca de Economii. Adoptarea acestei legi va bate ultimul cui în sicriul presei scrise”.

Realizarea angajamentului de liberalizare a pieţei comunicaţiilor se propune a fi îndeplinită într-o perioadă de 6 ani de la adoptarea prezentei legi.

Documentul prevede liberalizarea continuă a sectorului poștal. Sub rezerva statului rămâne doar serviciul de trimitere a corespondenței cu limitele de greutate de până la 350 de grame. În calitate de organ de reglementare a sectorului poştal urmează a fi desemnată Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei.

Proiectul legii poștei asigură armonizarea legislației naționale la Directivele UE de profil și se înscrie în Planul național de acțiuni privind implementarea Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană și asigură concordanța legislației naționale cu prevederile Directivelor și standardelor europene de calitate.

sursa realitatea.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Șeful de la DOS a primit 30 de zile de arest Eduard Rudenco, avocatul lui Veaceslav Platon a fost citat la CNA Procedura de obrtinere a certificatului de moștenitor pentru succesori, simplificată Despre reținerea Consulului General al Republicii Moldova la Istanbul Un sistem judiciar pe care mi-l doresc: modelul austriac 6 candidați la funcția de procuror general.  Urmează să fie ELIBERAT chiar din sala de judecată- spune avocatul Dezvaluiri incendiare in dosarul Filat Someri si actionari bancari in Moldova


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus