MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 15:55      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Dornici de a+si pastra cultura

Joi, 17 Martie 2016 16:43
Monden
Dornici de a+si pastra cultura

 Ei au sosit ... la Berlin ... locul în care își doresc să fie.Trupa Khebez Dawle a fugit din Siria în urmă cu trei ani si încă mai au un drum lung de parcurs.

Visează să meargă în turneu. Dar, pentru asta au nevoie de permise de călătorie și de muncă.A sta fără muncă este o tortură. Dar trupa este optimistă că li se va da azil. Când au ajuns aveau deja ajutor în industria muzicală. Autoritățile i-au tratat ca o familie și i-a lăsat să stea împreună. Când ne-am întâlnit cu trei dintre cei cinci muzicieni, am adus chitare. Starea de spirit este armonioasă.

Khebez Dawle a fost fondat în Damasc, unde Anas Maghrebi studia economia.

El cântă despre revoluție, război, zbor și libertate.Piesele sunt expresii ale unei generații care a avut speranță în ideea de revoluție. Dar războiul civil a distrus acea speranță.

Acesta spune ca Siria a devenit, într-un fel, un loc în care nu poți face nimic altceva, decât să transporți arme. E un câmp de luptă internațional pentru tot gunoiul din lume. 

În 2013 Maghrebi și colegii de trupă au fugit în Liban.Au înregistrat albumul de debut în Beirut - și l-au sărbătorit în fața unui public. Un concert și astfel de piese sunt de neconceput în Siria.Ei și-au vândut instrumentele ca să plătească pentru călătoria lor spre Grecia. Călătoria peste mare însemna ore de frică de moarte.

Apoi a venit eliberarea: Lesbos.

Trupa a luat  ruta balcanică, îndreptându-se spre Germania.Din nou au fost invitați să dea concerte.Au cantat cu instrumente împrumutate. Muzica și misiunea lor - să răspândească idei democratice - a găsit un ecou.Sunt interesați în păstrarea valorilor revoluției noastre.

Muzicienii au documentat zborul pe un aparat de fotografiat. Ei au de gând să facă un film de lung metraj. Și au deja rezervări de concerte în toată Europa. Fie prin noroc sau strategie, trupa își urmează drumul - în ciuda oricăror obstacole.


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Astăzi este ziua poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu Creează sculpturi din materiale folosite. A pictat  un capitol din istoria artei Un bucatar de  mare talent Leon Löwentraut un nume demn de cunoscut Celebritati la festivalul de la Hof Creatori de thriller-e  in Germania Regizorul Quentin Tarantino plănuieşte să se retragă după încă două filme, pentru a deveni romancier O schimbare reusita


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus