MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 16:07      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Designerul de costume Sandy Powell a fost nominalizată la două premii Oscar

Marţi, 15 Martie 2016 16:15
Monden
Designerul de costume Sandy Powell a fost nominalizată la două premii Oscar

 Europa a avut parte de mulți candidați nominalizați pentru premiul râvnit Oscar al Academiei de Film din acest an. În timp ce actorii și filmele europene au fost bine reprezentate, Sandy Powell din Marea Britanie a făcut un joc de putere veritabilă în categoria celor mai bune costume. Cu trei Oscaruri deja obținute  - este clar că este o forță dominantă, deoarece în acest an a fost nominalizată pentru două filme distincte!

Filmul "Carol" spune povestea unei iubiri interzise în America din anii 1950. A primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun design de costum.

Așa precum creațiile din povestea "Cenușăreasa". Ambele nominalizări onorează activitatea aceluiași designer: Sandy Powell din Londra.În filme precum ”Cenușăreasa”, costumele joacă un rol-cheie în stabilirea tonului personajelor.

 Mare, îndrăzneață și extravagantă - și plină de culoare - a fost menită să fie ”Carol", pe de altă parte, un adevăr complet opus. A avut parte de conținut și a fost imobilizată, căci s-a bazat pe realitate și era... un fel de tărâm în care puteai vedea toată murdăria.

Powell proiectează costume timp de peste 30 de ani, lucrând pentru regizori, precum Martin Scorsese și Todd Haynes. Munca ei implică mult mai mult decât crearea hainelor.

În filmul ”Carol”, scopul a fost de a aduce la viață orașul New York de la începutul anilor 1950.

Cate Blanchett a jucat rolul principal, pe Carol Aird. Pentru a crea costumele,Powell s-a inspirat din revistele de modă de epocă.

 

Sandy Powell a câștigat deja numeroase premii, printre care un Oscar pentru filmul "Shakespeare îndrăgostit". Costumele au fost propriile interpretări creative ale modei din secolul 16.

Alături de "Carol" și "Cenușăreasa", alte trei filme au concurat pentru premiul Oscar pentru cel mai bun design de costum. "Fata daneză", cu acțiune în Copenhaga din anii 1920 ...

... "Revenirea", care include cele mai multe costume din blană cusute manual, ne amintește de îmbrăcămintea purtată de trapperii americani din secolul 19...

... Și filmul post-apocaliptic "Mad Max: Drumul furiei". ... Sandy Powell a fost singurul designer cu două nominalizări.

O parte din secretul succesului lui Powell este că ea se inspiră din orice: cărți, fotografii vechi, picturi - și chiar din moda contemporană.

 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Astăzi este ziua poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu Creează sculpturi din materiale folosite. A pictat  un capitol din istoria artei Un bucatar de  mare talent Leon Löwentraut un nume demn de cunoscut Celebritati la festivalul de la Hof Creatori de thriller-e  in Germania Regizorul Quentin Tarantino plănuieşte să se retragă după încă două filme, pentru a deveni romancier O schimbare reusita


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus