MediaPublic
Miercuri, 16 August 2017 15:58      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură Lege şi Justiţie Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Tot la inchisoare

Miercuri, 17 Februarie 2016 14:55
Lege şi Justiţie
Tot la inchisoare

 Vlad Filat rămâne pe mai departe în penitenciarul numărul 13 din capitală, a comunicat deputatul PLDM, Tudor Deliu, după ședința de judecată de astăzi în dosarul ex-premierului Filat. 

La judecătoria Buiucani, apărarea ex-premirului a cerut ca acesta să fie cercetat în stare de arest la domiciliu, magistrații, însă, au respins cererea. 

„Noi am venit aici, colegii domnului Filat, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, ca să-l susținem moral pe domnul președinte, domnul Vald Filat în acest proces care durează de atâta timp și care nicidecum nu putem înțelege de ce se tergiversează adoptarea unie hotărâri. Noi deputații din Parlament aum avut o întâlnire cu avocații, o întâlnire de informare. Domnii avocați ne-au spus că acest dosar este unul politic, deoarece nu conține materiale care ar demonstra vinovăția domnului Filat. În speță rechizitoriul nu cuprinde fapte care ar demonstra că domnul Filat a săvârșit o infracțiune și că lipsesc și faptele materiale cum ar fi locul, tot ce i se impută dumnealui. Se impută niște lucruri foarte vagi, niște lucruri nefondate. De aceea noi credem că prin intermediul avocaților vom obține ca domnul Filat să fie cercetat în stare de arest la domiciliu”, a declarat deputatul. 

Deliu a adăugat că a fost la penitenciarul 13 din Capitală pentru a discuta cu Vlad Filat, însă nu i s-a permis acest lucru, 

„Mi s-a pus că pteți cu orice deținut numai nu cu domnul Filat. Ne-au spus că este o dispoție dată de cineva, nu mi-au demonstrat nici în scris că există o cutare restricție ca să nu putem discuta cu domnul Filat”, a adăugat Deliu. 

Tot astăzi procurorul care instrumentează dosarul Filat, Adriana Bețișor, a declarat presei că toate actele prezentate pe acest caz au fost traduse în limba de stat pentru toți participanții la proces.

Această declarație a fost făcută după ce avocații lui Vlad Filat au înaintat un demers la ședința de judecată de astăzi, prin care au solicitat traducerea tuturor documentelor din limba engleză în română.

„Este dreptul apărării să înaiteze cereri și demersuri pe care le examinăm în ședințede judecată", a precizat Bețișor

Vlad Filat a fost reținut de ofițerii CNA la 15 octombrie, după ce deputații au votat pentru ridicarea imunității parlamentarului. Pe 18 octombrie magistrații de la Judecătoria Buiucani au emis un mandat de arest de 30 de zile pe numele lui Filat, iar ulterior acesta a fost încarcerat în Penitenciarul nr.13.

Filat riscă până la 15 ani de închisoare şi o amendă de la 160 mii de lei la 200 mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

sursa deschide.md


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Șeful de la DOS a primit 30 de zile de arest Eduard Rudenco, avocatul lui Veaceslav Platon a fost citat la CNA Procedura de obrtinere a certificatului de moștenitor pentru succesori, simplificată Despre reținerea Consulului General al Republicii Moldova la Istanbul Un sistem judiciar pe care mi-l doresc: modelul austriac 6 candidați la funcția de procuror general.  Urmează să fie ELIBERAT chiar din sala de judecată- spune avocatul Dezvaluiri incendiare in dosarul Filat Someri si actionari bancari in Moldova


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 29 C°
Bălţi 28 C°
Edineţ 27 C°
Cahul 28 C°

Curs valutar

1 EUR = 20.9931 MDL
1 USD = 17.8672 MDL
1 RUB = 0.2982 MDL
1 RON = 4.5908 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus